Košarkaši Cibone su u dramatičnoj utakmici, 24.kola ABA lige izgubili u gostima od Zadra 85:84 (24:21, 18:20,19:21,24:22).

Cibosi su bolje ušli u utakmicu. Početkom prve četvrtine Vukovi su poveli, predvođeni sjajnom igrom Željka Šakića i serijom od 6-0. Pred kraj četvrtine Zadar se probudio i preokrenuo rezultat u svoju korist (24:21).  Vukovi se vraćaju u igru odmah u nastavku kada je tricu iz vrlo teške pozicije pogodio Marinelli, koji je uz izboreno slobodno bacanje ponovno vratio Cibose na pozitivan kolosijek. Do kraja druge četvrtine igralo se koš za košem, no Zadar je ipak otišao na odmor s pola koša prednosti, 42:41.

U drugom dijelu utakmice Cibosi su cijelo vrijeme održavali prednost u svoju korist, uz vrlo dobru igru Reynoldsa. U posljednjoj četvrtini utakmica je bila vrlo neizvijesna. Zadar dolazi do prednosti kod rezultata 72:73 i do kraja utakmice obje momčadi ulaze u seriju trica. Na kraju pogotkom Kovačevića, sa zvukom sirene, domaćin odnosi pobjedu u ovom vječitom derbiju.

Kod Cibone najbolji je bio Reynolds sa 27 poena dok je Šakić dodao 14.

Trener Damir Mulaomerović nakon utakmice:

“Čestitke Zadru koji je odigrao dosta hrabro u završnici. Nije im bilo lako s obzirom da su ostali bez Vladovića koji se ozlijedio, a kako sada čujem ozlijedili su se i Mazalin i Bašić. Utakmica je bila prava i svi koji su bili večeras u dvorani su mogli uživati u košarci. Sreća je otišla na stranu Zadra. Nemam što zamjeriti svojim igračima. Tako to obično biva u sportu gdje jedna lopta odlučuje. Želim puno sreće svome kolegi i Zadru s nadom da će izboriti ostanak u ABA ligi sljedeće godine. Mi imamo još dvije utakmice u regionalnoj ligi koje ćemo odraditi na maksimalnom nivou kao i ovu večeras.”

“Čestitam Zadru na pobjedi. Utakmica je bila odlična. Mislim da smo prvi dio igrali dobro. Krenuli smo solidno, no kasnije smo upali u crnu rupu na minutu-dvije što je Zadru dalo šansu za povratak serijom od 15:1. Drugi dio je bio napet do samog kraja gdje je odlučivala zadnja lopta”, izjavio je nakon utakmice Željko Šakić.

ZADAR:  Franke 6 ,Bašić, Vladović 4 , Vraneš, Krajina 2, Georgiev, Brzoja 3 , Marinković 21 ,Barać 26 , Ramljak 6 , Kovaćević 14, Mazalin 3.

CIBONA: Reynolds 27, Šakić 14 , Marinelli 6, Marić, Žorić 10 , Ćorić 2, Bošnjak 5 , Rozić 4 , Sulejmanović 12 , Slavica 2 , Joksimović 2 , Gospić