U prvoj utakmici osmine finala FIBA Europe kupa Cibona je na gostujućem terenu pobijedila Stelmet Zielonu Goru s 81:69.

Vukovi su odlično otvorili utakmicu (5:0 pa 8:2). No, domaćin se lagano budi i počinje hvatati ritam. Dosta izjednačeno prvo poluvrijeme, u kojem su Cibosi većinu vremena imali kontrolu nad igrom. Na kraju druge četvrtine Sulejmanović promašuje šut za tricu što domaćini kažnjavaju pogotkom pa tako, uz malo sreće, odlaze na odmor s košem prednosti (37:35).

Nakon odmor Vukovi se vraćaju još jači. Agresivna obrana, dobar šut iz vana, dovodi Cibose do prednosti od +13 na kraju treće četvrtine (54:67) što im je dalo dobar vjetar u leđa za zadnju četvrtinu.

Čudna igra u zadnjoj četvrtini, malo koševa uz dosta pogrešaka s obje strane. Domaćini su se pokušavali vratiti u igru, ali ne uspijevaju ozbiljnije zaprijetiti Vukovima koji uz nekoliko ukradenih lopti, u završnici utakmice, učvršćuju svoju prednost i zasluženo dolaze do pobjede.

U redovima Cibone najbolji su bili Slavica s 16 koševa i Sulejmanović koji je postigao 14, a svojom igrom su se istaknuli i Šakić i Žorić s 13 koševa te Bošnjak koji je postigao 11.

Trener Damir Mulaomerović jako je zadovoljan igrom svoje momčadi:

“Ovako umorni i s puta odigrali smo jednu vrhunsku utakmicu. Svaka čast momcima poslije svega onoga što je iza nas. Ovo nam je peta utakmica u deset dana. Odigrali smo utakmicu protiv jedne dobre ekipe, koja je sigurno vrlo kvalitetna s kvalitetnim pojedincima.”

STELMET ZIELONA GORA: Florence, Vaughn 4, Moore 7, Der, Dragičević 4, Majchrzak, Kelati 19, Gruszecki 15, Hrycianuk 1, Zamojski 7, Đurišić 7, Koszarek 5

CIBONA: Reynolds 6, Šakić 13, Marinelli 2, Marić 2, Žorić 13, Ćorić 4, Bošnjak 11, Rozić, Sulejmanović 14, Slavica 16, Joksimović, Gospić