Na košarkaškoj utakmici  između KK Cibone i KK Budućnosti u 21.kolu ABA lige posjetila nas je  Srednja škola-Centar za odgoj i obrazovanje iz Zagreba.

To je posebna ustanova koja odgaja i obrazuje mladež s većim teškoćama u razvoju u dobi od 14. do 21. godine. Učenici se osposobljavaju za cijeli niz pomoćnih zanimanja kako bi jednoga dana što samostalnije kao punopravni građani sudjelovali u radu i životu  zajednice. Zato je učenicima osim obrazovnog dijela omogućeno  uključivanje u cijeli niz projekata i izvannastavnih  aktivnosti.

Ove školske godine škola je uključena u projekt Turističke zajednice grada Zagreba „Kultura turizma“ s temom Trešnjevka za mlade. Kako  jedan dio projekta obuhvaća upoznavanje sportskih objekata i posjet sportskim priredbama na području Trešnjevke, učenici  škole izrazili su želju za odlaskom u KC “Dražen Petrović” i prisustvovanje jednoj od utakmica Cibone. Tako su u  ponedjeljak 6.veljače 2017.  prisustvovali na našoj utakmici protiv Budućnosti.

Učenici nisu krili oduševljenje. Većini učenika ovo je bio prvi put da su prisustvovali košarkaškoj utakmici, ali sudivši po oduševljenu  i osmijehu s kojim su napustili dvoranu sigurni smo da neće biti i posljednji.

Veselimo se nekom novom susretu!