Košarkaši Cibone izgubili su u 21.kolu regionalne ABA lige na domaćem terenu protiv Budućnosti 87:94 (25:30, 24:19, 9:29, 29:16).

Iako su Vukovi imali priliku stići do pobjede igrom u prvom poluvremenu, presudila je slaba 3/4 i mnogo osobnih pogrešaka na samome kraju utakmice.

Gosti su  bolje ušli u 1/4, pogađali su otvorene prilike i iskoristili slabiju obranu  Cibosa, no Vukovi su se vratili pogotkom Luke Žorića na samo pola koša zaostatka.

Najbolju igru domaća momćad pokazala je u 2/4 kada su odličnom igrom Žorića i Reynoldsa uspijeli izjednačiti pa se na odmor otišlo s izjednačenim rezultatim, 49:49.

Početkom drugog dijela popustila je koncentracija u redovima Cibone što su gosti iskoristili te napravili prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Vukovi su u 3/4 uspijeli ubaciti samo 9 poena, dok je Budućnost ubacila 29. Priliku za odlazak na samo 4 koša zaostatka u zadnjoj četvrtini imao je Željko Šakić, no nije uspio realizirati slobodno bacanje dosuđeno nakon koša. Do kraja zadnje četvrtine serijom osobnih pogrešaka isključena je nekolicina igrača Cibone, pa Vukovi nisu imali vremena za veliki preokret  u posljednjim minutama utakmice.

U redovima Cibone najbolji su bili Reynolds i Žorić koji su ubacili 17 poena, dok je Šakić dodao  14.

Trener gostiju Ilias Zouros: “Čestitke mojim igračima. Za nas je ovo važna pobjeda u gostima protiv odlične momčadi. Jako sam zadovoljan trećom četvrtinom gdje smo bili više koncentrirani te smo odigrali odličnu i agresivnu obranu. Ne mogu biti zadovoljan sa zadnjom četvrtinom, nismo bili fokusirani, dosta smo imali pogrešaka u napadu i obrani. Moramo raditi na tome da te pogreške ispravimo.”

“Izuzetno naporna utakmica za nas. U prvom poluvremenu je bilo dosta koševa, slabije se igrala obrana. U treću četvrtinu ulazimo agresivnije pa smo napravili prednost koji nismo mogli više ispustiti. Cibona se kasnije vratila u igru, ali smo ipak uspijeli zadržati našu prednost”, izjavio je igrač Budućnosti Aleksa Ilić.

Trener Cibone Ivica Burić: “Teška utakmica iz više razloga i situacija. Nedostatak svježine je uvjetovao pad koncentracije u trećoj četvrtini. Nismo uspijeli uspostaviti kontrolu igre u napadu, a niti u obrani. Moramo naći razlog zašto nam se to događa iz utakmice u utakmicu. Maksimalno smo se istrošili. Puno smo propustili, 20 razlike je puno za vratiti se natrag u igru. Igrači su dali sve od sebe, nisu se štedili. Žao mi je, pogotovo jer smo u prvih 20 minuta lako pronalazili rješenja.”

Igrač Domagoj Bošnjak: ” Kobna treća četvrtina gdje smo izgubili 20 razlike što nas je koštalo. Nakon toga se nismo uspijeli više vratiti u utakmicu.”

CIBONA: Reynolds 17, Uljarević, Šakić 14, Marinelli 5, Marić, Žorić 17, Ćorić 6, Bošnjak 11, Rozić 8, Sulejmanović 7, Joksimović 2, Gospić

BUDUĆNOST: Su.Šehović 17, Reynolds 8, Williams 4, Subotić 17, Se.Šehović, Gordić 10, Baćović, Ilić 14, Klassen 14, Nikolić 4, Popović 6, Vranješ