Košarkaši Cibone pobijedili su  u uzvratnom susretu FIBA Europe kupa protiv Stelemet Zielona Gora 102:83 (20:19, 23:18, 36:16, 23:30).

Cibosi su osigurali četvrtfinale Fibinog natjecanja nakon sjajne uzvratne utakmice u kojoj su zabili 102 koša i pokazali odličnu igru u fantastičnoj završnici.

Cibona je bolje otvorila utakmicu. U prvih nekoliko minuta prve četvrtine napravili su razliku od 7:0 te goste ostavili bez šanse za pogodak. Krajem prve četvrtine koncentracija Vukovi je popustila što su gosti iskoristili te preokrenuli rezultat, no Cibona ipak uspijeva zadržati minimalnu prednost od pola koša nakon prve četvrtine. U drugoj četvrtini Cibosi su ušli kao i u samu utakmicu, agresivniji su bili i u obrani i napadu što je rezultiralo sa +5 poena s kojima su otišli na odmor (43:37).

Sjanu igru Cibosi su pokazali u trećoj četvrtini kada su serijom odličnih šuteva iz igre Nebojše Joksimovića otišli na prednost od 26 poena (79:53). U zadnjoj dionici utakmice, Vukovi su dodatno učvrstili i povećali svoje vodstvo i tako osigurali četvrtifinale Fiba Europa Cupa.

U redovima Cibosa najbolji je bio Reynolds sa 19 poena dok je Nebojša Joksimović ubacio 17.

“Bila je ovo jedna od najboljih utakmica ove sezone za nas, dominirali smo od samoga početka, bili smo bolja momčad te smo zasluženo pobijedili”, rekao je Petar Marić.

“Složio bih se sa svojim igračem, bila je ovo definitivno jedna od naših najboljih utakmica ove sezone. Najbitnije je da su svi igrači dali sve od sebe. Pokazali su odličnu igru na terenu i mogu samo biti jako zadovoljan. U potpunosti smo zavrijedili ići dalje”, dodao je trener Vukova Damir Mulaomerović.

CIBONA: Reynolds 19, Šakić 6, Marinelli 7, Marić 12, Žorić 14, Ćorić 5, Bošnjak 3, Rozić, Sulejmanović 7, Slavica 7, Joksimović 17, Gospić 5

ZIELONA GORA: Florence 9, Moore 22, Dragičević 9, Majchrzak 2, Kelati 3, Gruszecki 9, Hrycaniuk 7, Zamojski 5, Đurišić 5, Koszarek 12