Košarkaši Cibone izgubili su u 15. kolu ABA lige u gostima kod Mornara 92:57 (24:15, 16;14, 26:15, 26:13).

Utakmica je započela napeto, s vrlo malo koševa, no domaća momčad se postavila bolje na terenu te je uspjela napraviti prednost od 9 poena. U drugoj četvrtini Vukovi se vraćaju i dolaze na samo -5 koševa  zaostatka. Cibosi ne uspijevaju preokrenuti rezultat,  domaćin ponovno preuzima igru u svoje ruke pa Vukovi nisu imali priliku značajnije zaprijetiti.

U drugom poluvremenu nastavila se slabija igra Cibone, uz lošu realizaciju trica i slabiji skok u napadu, domaća momčad samo je dodatno povećala prednost. Najveću razliku Mornar je napravio u posljednjoj četvrtini s koš razlikom 26:13.

“Ovo je bila naša najgora utakmca u sezoni. Bitno je da se što prije oporavimo od ovog poraza i  da se već u sljedećoj utakmici pokažemo u što boljem svijetlu. To što nema Žižića sigurno nije razlog zašto smo ovako izgledali” izjavio je nakon utakmice igrač Paolo Marinelli.

Svoje nezadvoljstvo nije krio ni trener Damir Mulaomerović:

Čestitam Mornaru na zasluženoj pobjedi. Činjenica je da je sve ovo što se događalo oko nas utjecalo na jedan dio ekipe, ali to nije razlog za ovako sramotan pristup većine igrača. Neki igrači će se dobro zamisliti nakon ove utakmice jer ipak igraju u dresu Cibone. Prvih 20 minuta smo bili u utakmici, a ostatak vremena je Mornar dominirao. Čeka nas već u petak utakmica protiv Partizana. Nemamo vremena za tugovanje. Činjenica je da nas ovako veliki poraz boli i da ćemo ozbiljno porazgovarati oko svega.”

Najbolji u redovima Cibosa bio je Emir Sulejmanović sa 14 poena dok je Reynolds ubacio 8.

MORNAR: Jones 14, Radunović 3, Vujošević 13, Čalić, Mijović 5, Tatum 12, Radunović 1, Ellis 2, Pavić 13, Mugoša 13, Waller 14, Bakić 2

CIBONA: Reynolds 8, Šakić 3, Marinelli, Marić 7, Ćorić, Bošnjak 3, Rozić 4, Sulejmanović 14, Slavica 7, Joksimović 7, Gospić 4