Košarkaši Cibone pobijedili su u 12.kolu regionalne ABA lige u gostima kod Mega Leksa 71:82 (16:20, 20:18, 17:31, 18:13).

Utakmica je počela vrlo izjednačeno, s dosta grešaka i malo koševa s obje strane, no Vukovi su već na kraju 1/4 vodili. Izjednačena igra nastavlja se i u drugom poluvremenu, ali Cibosi ipak odlaze na odmor s prednošću od +2 (36:38).

Vukovi su ušli u drugo poluvrijeme agresivnije, a igra je bila dinamičnija.  Domaći igrači gube koncentraciju što su Vukovi iskoristili te su sjajnoj trećoj četvrtini, u kojoj su postigli 31 koš, stižu do velikih +16.

U posljednjoj četvrtini domaća momčad potpuno se opustila pa su Vukovi, uz sjajnu igru Ante Žižića, dodatno učvrstili svoje vodstvo i zasluženo stigli do pobjede koja im omogućava ostanak na samom vrhu tablice.

U redovima Cibone najbolji je bio Ante Toni Žižić sa  35 poena.

“Čestitao bih cijeloj ekipi na utakmici. Od prve minute bili smo na 100%, dali smo sve od sebe, pokazali smo karakter. Također i treneri koji su nas dobro pripremili za ovu utakmicu. Svako je svoj posao odradio na kvalitetan način. Iako je Mega bila oslabljena za par igrača, nismo olako shvatili nego smo se borili. Nije bilo lako, ali pobjeda je naša” izjavio je sjajni Ante Žižić.

Trener Damir Mulaomerović nije krio zadovoljstvo nakon utakmice: “Čestitao bih svojim igračima. Jako sam ponosan na njih i kako su se borili.  Od Žižića, kod kojeg brojke sve govore, a vidjelo se to na intenzitetu i energiji koju je davao, Reynolds s 14 asistencija, Rozić u obrani, gdje je zaustavio jednog od najboljih igrača Zagorca, Sulejmanović i svi ostali. Mogu biti zadovoljan načinom na koji smo igrali pogotovo u obrani. Znali smo da je Mega ekipa koja igra dosta agresivno bez obzira što Jaramaz nije igrao. Svima je teško doći ovdje i dobiti utakmicu. Mislim da s aspekta rezultata ova nam utakmica daje jednu težinu jer smo sada konačno potvrdili da ćemo se boriti za prva 4 do 5 mjesta. Mogu biti stvarno zadovoljan. Megi želim sve najbolje u nastavku, a ubrzo ćemo se sresti i u Ligi prvaka.”

MEGA LEKS: Mushidi 12, Đoković 2, Veljković, Spasojević 13, Milisavljević, Glogovac, Kaba 18, Zagorac 10, Čančar 5, Simeunović, Tejić 3, Novak 8

CIBONA: Reynolds 4, Šakić 12, Marić, Samac, Ćorić 2, Šiško 4, Bošnjak, Rozić 9, Sulejmanović 6, Slavica, Joksimović 10, Žižić 35

Foto: Mega Leks/ Ivica Veselinov