U 16. kolu regionalne ABA lige uz odličnu igru Vukovi ipak ne uspijevaju pobijediti Partizan. Zadnja utakmica u godini završila je pobjedom gostiju 77:82  (17:16, 19:22, 16:28, 25:16).

Prvo poluvrijeme gledali smo vrlo izjednačenu igru dva velika rivala. Vukovi su odlično otvorili utakmicu i dobili prvu četvrtinu 17:16. Partizan ubrzo hvata priključak. Cibosi su imali dosta promašenih prilika, ali čvrstom obranom na obje strane prvo poluvrijeme završava s košem prednosti za goste 36:38.

U nastavku Partizan diže vodstvo, te tako u petoj minuti treće četvrtine dolaze na +10 (46:56). Cibona se pokušala vratiti, no nekoliko prekršaja i promašenih prilika odvode goste na +14 koševa prednosti na kraju treće četvrtine.

Cibosi nastavljaju s dobrom obranom koja je rezultirala s malo postignutih koševa u zadnjoj četvrtini. Borbeni Vukovi dolaze na samo 2 koša zaostatka nekoliko minuta do kraja utakmice, ali ipak ne uspijevaju preokrenuti rezultat i upisati novu pobjedu u košarkaškom klasiku.

“Bitna pobjeda za nas, pogotovo zasto što je to Cibona koja nam je konkurent. Zasluženo smo pobijedili”, rekao je igrač gostiju Mihajlo Andrić.

“Bili smo malo bolji u drugom poluvremenu, no bila je to teška utakmica, teško smo došli do pobjede. Cibona je odlična momčad, pogotovo nekolicnina igrača. Iako je Žižić otišao, pokazali su jako dobru igru, istaknuli su se neki drugi igrači kao Slavica, koji je pokazao da zna igrati” dodao je trener gostiju Aleksandar Džikić.

“Dobro smo ušli u utakmicu, no loš početak u 3/4 nas koštao pobjede. Iako smo se pokušali vratiti u 4/4 nismo uspjeli uzeti pobjedu. Na meni je da iskoristim priliku koju sam dobio, moram dati sve od sebe”, rekao je Emir Sulejmanović.

“Partizan je pokazao bolju igru u 3/4, kada su se odvojili. Zasluženo su pobijedili. Želim čestitati svojim momcima, nemam im što zamjeriti, borili su se i dali su svoj maksimum. Imali smo loš skok što nam je nakraju i presudilo. Odličnu utakmicu odigrao je Slavica, bio je odličan na terenu”, dodao je trener Vukova Damir Mulaomerović.

U redovima Cibone najbolji je bio Slavica sa 21 poenom, dok je Sulejmanović ubacio 18 koševa. Kod gostiju najefikasniji je bio Hatcher sa 19 ubačenih koševa.

CIBONA: Reynolds 15, Šakić 1, Marinelli 3, Marić, Ćorić, Bošnjak, Rozić 7, Ljubičić, Sulejmanović 18, Slavica 21, Joksimović 8, Gospić 4.

PARTIZAN: Robinson, Ratkovica 2, Vrabac 9, Marinković 9,Veličković 17, Birčević 14, Koprivica, Andrić 5, Hatcher 19, Pot, Karahodžić, Luković 7.