Košarkaši Cibone izgubili su u 10.kolu regionalne ABA lige od Cedevite 100-80.
Vukovi su pokazali solidan otpor na početku utakmice, ali Cedevita je brzo preuzela dominaciju i tako već na poluvrijeme otišla s velikom prednošću. Slaba igra nastavila se i u drugom poluvremenu. Nedostajalo je Vukovima agresivnosti, koju su na momente pokazali, ali bilo je već kasno za povratak u igru. Loša obrana, manjak agresivnosti i lako izgubljene lopte dovele su do teškog poraza Vukova u ovom prvom ovosezonskom gradskom derbiju.

Trener Damir Mulaomerović osvrnuo se na utakmicu: “Cedevita je opravdala status favorita utakmice zbog širine i trenutačne forme u kojoj se nalaze. Mi smo bili premekani, izgubili smo svaki skok u obrani. Na momente smo pokazali pokušaje agresivnosti, ali to je već bilo kasno. Početak je bio odlučujući gdje se Cedevita odlijepila. Bez agresivnosti ni jedan derbi se ne može dobiti. Čestitam ekipi Cedevite na zasluženoj pobjedi.”

“Nismo se držali dogovora. Primili smo previše lakih koševa i zicera. Na neke trenutke smo pokzali agresivnost, ali smo većim dijelom bili premekani i to nas je koštalo poraza” kratko je prokomentirao utakmicu Emir Sulejmanović.

CEDEVITA: James 9, Krušlin 9, Katić 5, Babić 24, Žganec 5, Musa, Bilan 10, Shurna 6, Begić 10, Tomas 7, Arapović 9, Jackson 6

CIBONA: Reynolds 14, Šakić 7, Marić 13, Ćorić, Šiško 2, Bošnjak, Rozić 13, Sulejmanović 7, Slavica 17, Mandić, Žižić 7, Gospić