Cibona je u 22. kolu ABA lige na domaćem terenu pobijedila Sutjetsku 93-76 (20-13, 26-25, 28-15, 17-23).

Vukovi su protiv momčadi iz Nikšića vodili cijelo vrijeme, a na poluvrijeme su otišli s osam koševa viška. Kad su se gosti približili, Cibosi su otvorili seriju 26-3 te se udaljili na 24 razlike (74-50) i tu riješili cijelu utakmicu.

“Jako sam zadovoljan kako smo odigrali. Trebali smo ovakvu partiju iz više razloga – da osiguramo opstanak u ABA ligi, potom zato što smo u posljednjih nekoliko utakmica malo oscilirali, pa nam je ovaj pristup pokazatelj kako treba igrati svaku utakmicu”, osvrnuo se Nebojša Joksimović dodavši da su oni bili ti koji su diktirali tempo utakmice.

Trener Cibone Damir Mulaomerović jako je zadovoljan pobjedom te naglasio da su odigrali vjerojatno jednu od najboljih utakmica protiv ekipe koja je dosta nezgodna.

“Pribojavali smo se njihove vanjske linije koja je u stanju iznerediti svaku ekipu ako se opusti 3 minute. Imaju vrhunske šutere, ali ja čestitam svojim momcima, osobito Joskimoviću koji je bio jedan od najzaslužnijih. Pokazao je visoku koncentraciju. James Florence je odigrao jednu od najboljih utakmica u zadnje vrijeme. Ante Žižić razvija se u vrhunskog talenta, zapravo on više nije ni talent za mene. Jako nam je bitan. Svatko je dao svoj udio”, rekao je trener Vukova.

“Nadam se da smo ovom pobjedom kupili malo mira jer smo u zadnje vrijeme igrali pod velikom dozom pritiska. Ovaj ritam koji mi igramo je veoma težak za naš profil ekipe”, dodao je Mulaomerović.

Cibona se ovom pobjedom odvojila na tri pobjede više u odnosu na dvije momčadi sa začelja ljestvice, te su time praktički osigurali opstanak.

Vukovi sad imaju omjer pobjeda i poraza 10-12, a sljedeće kolo ABA lige igraju u nedjelju 7. veljače u 19 sati protiv Mega Leksa na domaćem terenu.

CIBONA – SUTJESKA 93-76 (20-13, 26-25, 28-15, 17-23)

Ante Žižić 19, Florence 18, Joksimović 14, Rozić 10, Andrija Žižić 9, Hukić 8, Slavica 6, Šiško 4, Siriščević 3, Popić 2

Vranješ 18, Pavlićević 15, Šalić 9, Varda 8, Rush 7, Popović 7, Pavić 7, Žižić 3, Spasojević 2

FOTO: Sanjin Strukic/PIXSELL i Marko Prpic/PIXSELL