Cibona sutra 19.12. u 19 sati putuje u Celje, gdje igra 15. kolo ABA lige s Tajfunom.

Slovenska momčad trenutno se nalazi na petom mjestu sa sedam pobjeda i isto toliko poraza.

“Sigurno da se radi o ekipi koja igra jako dobro zadnjih kola. Promijenili smo trenera i igramo puno bolje i agresvnije u obrani i u napadu”, kazao je Nik Slavica.

“Ekipa Tajfuna igra dobro, moramo im smanjiti šuteve. Idemo po pobjedu da nastavimo ovaj pobjednički niz. Kod novog trenera više sam opušteniji u igri, nisam više kao robot i samo je pitanje vremena da počnem bolje igrati”, dodao je Slavica.

I trener Damir Mulaomerović svjestan je da ih čeka jako teška utakmica koja bi im mogla puno dati.

“Radi se o ekipi koja zadnjih 6 utakmica ima pobjede. Igra dosta dobro, homogeno, čvrsto. Jako su nezgodni, ali mislim da mi možemo dobro odigrati s njima i tako probati kod njih doći do pobjede”, kazao je trener Vukova iako je svjestan da neće biti lako.

“Potrošili smo se na zadnjoj utakmici, ali regenerirali smo se iako nismo imali puno vremena za trenirati. Ne treba nikog posebno izdvajati, ali najjače oružje je što igraju timski. Mislim da s jednom dobro, discipliniramo igrom s dobrom obranom imamo šanse da nastavimo ovaj niz”, zaključio je Mulaomerović dodavši da će se momčadi priključiti Rozić i Hukić.

Utakmica 15. kola ABA lige između Tajfuna i Cibone odigrat će se u subotu, 19. prosinca, u 19 sati.