Cibona je drugi krug natjecanja u FIBA Europe Cupu počela pobjedom protiv rumunjske Energie 93-88 (23-24, 22-15, 21-23, 15-19, 12-7).

Iako su gosti imali malo čvršću obranu s pet američkih košarkaša, Cibona je do pobjede mogla i bez dodatnih minuta. U posljednje dvije i pol minute dopustili su Energiji da napravi seriju 7-0. Gosti su imali pet sekundi za organizaciju napada, ali im je pokušaj trice ostao bez realizacije te su momčadi nakon 81-81 išle u produžetke.

“Znali smo da je ekipa nezgodna. U nemogućnosti igranja Rozića i Hukića roster koji smo imali, moram pohvaliti igrače i njihovu želju. Nisu nam bili dragi ovi produžeci jer smo mogli završiti utakmicu ranije”, kazao je ponosni trener Vukova Damir Mulaomerović.

“To je bilo pravo žrtvovanje za ekipu. Nije nam bilo lako uz skraćen roster, tako da mogu biti svakako zadovoljan”, dodao je trener.

James Florence je bio kratak je kazao kako im je ovo bila jako bitna pobjeda nakon što su prošli težak period.

Cibonina klupa je donijela veliku prevagu s 33 koša, a rumunjska sa samo 11.

U skupini S susreli su se i francuski Le Havre koji je svladao litavski Pieno Žvaigždes s 96-84. U sljedećem kolu košarkaši Cibone gostuju u Litvi kod momčadi Pieno Žvaigždes 6. siječnja u 17:30 sati

 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL