Cibona u 5. kolu FIBA Europe Cupa putuje u Belgiju, gdje igra s Antwerp Giantsima 24.11.2015. u 20 sati.

Belgijska momčad dosad je ostvarila četiri pobjede, od kojih je posljednja bila protiv mađarskog Soprona (81-55).

Trener Vukova Slaven Rimac prokomentirao je daljnje ishode s obzirom da je Cibona pobjedom protiv Benfice (74-66) osigurala daljnji prolaz.

“Nismo se prijavili za tu FIBU da gubimo, već da nešto da napravimo. Što se tiče mladih igrača, oni moraju zaslužiti mjesto u rosteru. Moramo tu biti pametni s obzirom da imamo par igrača sa žestokim startom i zbog tih ozljeda moramo podnijeti najveći dio tereta u sezoni. Gledat ćemo da tu iskalkuliramo da se osvježimo i ravnomjernije podijelimo minutažu”.

Cibona je u drugom kolu na domaćem terenu izgubila od Antwerpa 78-92, u kojoj je utakmici belgijska momčad nakon poluvremena napravila bolju strategiju te ‘eksplodirala’ u trećoj četvrtini.

Što se tiče ostalih utakmica i nove grupe u FIBA Europe Cupu, Rimac se nada dobrim protivnicima.

“Tu ima 5, 6 klubova s ozbiljnim budžetima i  ambicijama pa je normalno da su u većem natjecateljskom nivou. Grupa se sad slaže, pa vjerujem da će biti 1 ili 2 protivnika s našim budžetom i igračkim kvalitetama. Mislim da ćemo odigrati grupu koja će biti dobra za nadmetanje”. 

Ante Žižić zadovoljan je načinom igre i uspjehom momčadi.

“Osigurali smo prolaz u drugi krug, ne znamo koje će nas ekipe dočekati, ali nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama, tako da ćemo vidjeti što će biti. Ne znam dokle možemo dogurati, ali nadam se da će to biti što dalje”.