Cibona u subotu, 21.11. u 19 sati, igra u Sloveniji s Krkom u 11. kolu ABA lige.

Nakon nekoliko dobrih rezultata, i Cibona i Krka poraženi su u prošlom kolu ABA lige. Stoga će im glavni imperativ u subotu biti pobjeda.

“Pobjeda nam je imperativ. Nismo baš imali puno vremena za spremiti se, ali po meni je ekipa u dobrom stanju, nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu. Utakmica protiv Krke daje nam mir u ovom dijelu, ovom periodu”, rekao je Ante Žižić.

Krka je zasad 7. na ljestvici ABA lige te ima 5 pobjeda i 5 poraza, dok je Cibona deseta s 4 pobjede i 6 poraza.

“Sigurno da Krka i mi imalo velika očekivanja od utakmice, oni su isto igrali protiv portugalske momčadi u FIBI te nemaju pretjerano vremena za spremanje. Ovaj ritam utakmica dvaput tjedno pokazat će tko će imati više snage i želje za pobjedom, a ja se nadam da ćemo to biti mi”, rekao je trener Vukova Slaven Rimac koji je svjestan njihovog stanja na ljestvici s obzirom da su pobijedili Cedevitu na domaćem terenu pa su izgubili od Metalca i Sutjeske.

“Ipak, nisu se posložili do kraja, gledali smo utakmicu protiv Porta i moramo biti oprezni na unutarnjim pozicijama. Imaju dobar i širok roster i sve su pouzdani igrači s dobrim iskustvom igranja ABA lige”, svjestan je Rimac.

S obzirom da se Budućnost, Cedevita i Crvena Zvezda izdvajaju kao najjače momčadi, Rimac je prokomentirao očekuje li da će Mega popustiti te da na račun Cibona može ući u borbu za četvrto mjesto u regionalnoj ABA ligi.

“I prošle godine smo krenuli jako loše i onda s 3, 4 pobjede krajem prvo dijela smo se popeli visoko. Ukoliko ćemo igrati dobro, bit će ok. Nama je sad ovo od 11 utakmica 7. gostovanje. Bez obzira što rezultatski to izgleda skromno, mi smo u najboljoj poziciji za drugi krug. Zato nam je bitna utakmica protiv Krke za sve što nas očekuje kasnije. Ja se nadam da ćemo odigrati dobro”.

Jure Lalić bivši je igrač Cibone i poznaje svoju bivšu momčad jako dobro. On bi tako mogao dati neke bitne informacije Krki, ali i pronaći način kako da spriječi talentiranog Antu Žižića, jednog od najviše obećavajućih centara u regiji. Ovo će biti sudar iskustva i mladosti.

Utakmica 11. kola ABA lige između Krke i Cibone odigrat će se u subotu 21.11., u 19 sati.