Utakmica šestog kola ABA Lige između Cibone i Širokog završila je pobjedom domaćina 69:63 (20:24, 17:17, 11:14, 21:8). Nakon lošeg otvaranja i loše igre u prvom dijelu, Cibosi su na kraju, popravivši igru u drugom poluvremenu, upisali treću ovosezonsku pobjedu u ABA Ligi.

Zadovoljstvo je nakon utakmice izrazio trener Veljko Mršić koji je rekao: „Jako sam zadovoljan karakterom kojeg su igrači pokazali u drugom poluvremenu. Zadovoljan sam načinom na koji su odigrali obranu i na kraju, u jednoj teškoj situaciji zbog nedaća koje nas prate, izvukli pobjedu nad ekipom koja već tri godine igra u istom sastavu s istim trenerom. Nadam se da ćemo, kad nas svi ovi pehovi zaobiđu, izgledati sve bolje i bolje.

Nakon prošlotjednog peha na utakmici sa Zadrom u kojem je Tomislav Zubčić ostao bez tri zuba, sad sreće nije imao Justin Hamiltona. On je na današnjoj utakmici zadobio otvoreni prijelom kažiprsta lijeve ruke.

Kapetan Marin Rozić, koji je postigao 12 poena, najviše za svoju momčad, uz 5 skokova, nakon utakmice je izjavio: „Sretan sam što smo pobijedili i tako ostvarili drugu pobjedu zaredom. Imamo stvarno velikih problema s ozljedama i ne sjećam se da je ikada ovako bilo. No, činjenica je da smo i danas loše otvorili utakmicu, da smo ih razigrali i da su oni bili bolji u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu mi smo izgledali puno bolje i puno čvršće tako da smo na kraju zasluženo pobijedili.

Kod gostiju je najučinkovitiji, s 10 postignutih poena i 10 skokova, bio Željko Šakić.

U sljedećom kolu, u subotu 3. studenog, Cibona igra u gostima kod Budućnosti.

Cibona – Široki WWin 69:63 (20:24, 17:17, 11:14, 21:8)

Cibona: Kus 7, Mašić 5, Carter 4, Marčinković 3, Ware 0, Rozić 12, Jagodić-Kuridža 11, Strawberry 11, Žižić 6, Arapović 0, Hamilton 4, Kovačević 6.

Široki WWin: Šutalo 9, Planinić 7, Ramljak 7, Naletilić 8, Bilinovac 0, Peršić 0, Bošnjak 0, Novak 0, Šakić 10, Barać 7, Vragović 9, Rikić 6.