U VIII kolu A-1 Lige za prvaka Ciboni u goste stiže Brod Svjetlost. Utakmica je u subotu, 14. travnja, u 19 sati.

Nezaustavljivi momci Jasmina Repeše, jedini sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva, žele nastaviti u istom tonu. Pobjednički niz donio je i val samopouzdanja pa Cibosi željno čekaju nove pobjede. Vukovi su definitivno favoriti jer sutrašnje su goste u prvom kolu dobili s 20 poena prednosti (69:89). Brod Svjetlost na začelju je ljestvice s pet poraza i jedinom pobjedom iz VI kola, u kojem su, kod kuće u Slavonskom Brodu, dobili Zabok (74:73).

Sutrašnju utakmicu najavili su Cibonini igrači Hrvoje Kovačević i Khalid El-Amin.

Hrvoje Kovačević: „Sutrašnji protivnici u zadnje su vrijeme odigrali par dobrih utakmica, pogotovo onu u Splitu, kada su suparnike dobro namučili. Očito su podigli formu i moramo biti na oprezu. Što se nas tiče, moramo ponoviti pristup koji smo imali u zadnjih sedam utakmica. Upravo zbog takvog pristupa i ozbiljnosti sve smo utakmice riješili u našu korist. U kontekstu Ciboninog imena, rezultat 7:0 u dosadašnjem dijelu nije iznenađenje, no malo ljudi je vjerovalo da prvi dio možemo završiti na taj način. Mi smo znali da možemo. Tako trebamo nastaviti i u drugom krugu regularnog dijela.

Khalid El-Amin: „Za nas je važno zadržati razinu igre kakvu smo pokazali u prethodnim utakmicama. Znamo, kao i publika, da sutrašnji protivnik ipak nije top momčad, no nama je važna naša igra, agresivnost, posebno obrana. Dokle god zadržimo ovakvu razinu igre, bit će dobro. Lako je ne biti fokusiran u ovakvoj utakmici i ležerno shvatiti protivnika. Tada nastaju problemi. Svakoj utakmici moramo pristupati kako treba, svaka nam je važna i sutra želimo to i pokazati.

Dođite pogledati još jednu dobru predstavu Cibosa. Sutra u sedam, Draženov dom!