Košarkaši Cibone sutra u Draženovom domu igraju odlučujući susret u kojem nemaju pravo na kiks jer ih samo pobjeda vodi u doigravanje.

Cibosima u 20:30h u goste stiže izravni konkurent u borbi za četvrto mjesto, posljednje koje vodi među četiri najbolje momčadi u prvenstvu Hrvatske. Stoga Zagrepčani moraju u sutrašnji dvoboj ući maksimalno motivirano i ozbiljno te pokušati slomiti otpor čvrstih Splićana.

Naime, u prvom ovosezonskom okršaju na Gripama slavili su „žuti“ koji su borbenošću i agresivnom obranom uspjeli svladati Vukove, bilo je 79:75 za domaće.

Splitska momčad je krenula  u taj sraz jedinim načinom kojim se mogla suprostaviti “Vukovima”, agresivnišću, borbom za doslovce svaku loptu. Iako su utakmicu bolje otvorili Splićani, serija od 8 poena Rozića u nizu dovela je Cibonu u prednost 17:18 pred kraj prve četvrtine.

No, skok i obrambena agresivnost donijeli su “utima” seriju od 10:2, Sobin je stvarao puno problema Ciboninoj visokoj liniji. U 16. minuti Split je već vodio 35:24, a dvije minute prije poluvremena i 41:29. Uspjeli su splitski braniči najopasnijeg Ciboninog napadača Bogdanovića ostaviti na samo 4 koša u prvih 20 minuta.

Agresivna obrana ostavljala je sve više traga na splitskim napadima, a Zubčićeva serija spustila je rezultat u potpunu neizvjesnost – 61:59 u 32. minuti. Odgovorili su Katić i Dijan, a tribine su dale dodatni impuls splitskoj momčadi koja je opet otišla na 71:64. Cibona je pred kraj utakmice imala priliku za preokret ali Splićani su bili mirniji i zasluženo slavili.

Najveća opasnost za Cibonu prijeti od mladog Josipa Sobina koji igra u vrhunskoj formi te iskusnog centra Ante Grgurevića.

Pred nama je još jedna vrlo uzbudljiva i neizvjesna uzakmica u kojoj će Cibona pokušati uzvratiti „Žutima“.

Autorica: Sonja Mihajlović