Utakmica je bila vrlo nervozna Što ne čudi s obzirom na vrlo veliki ulog pobjedom nad Splitom Cibona je stigla na korak do plasmana u polufinale hrvatskog prvenstva. Ogled u kojem su gosti cijelo vrijeme protestirali zbog sudačkih odluka, donio je Cibosima pobjedu i razliku kakvu su željeli, veću od četiri poena, s koliko su izgubili u Splitu. Taj cilj ostvarili su premda nisu odigrali utakmicu na visokoj razini. U prvoj četvrtini igra je bila prečesto prekidana zbog prekršaja u čemu je najviše stradao Luka Babić, koji je već u osmoj minuti dobio četvrtu osobnu pa je morao na klupu. Gosti su bili vrlo nezadovoljni sudačkim kriterijem, rano su izašli iz bonusa, što je u završnici prve četvrtine pomoglo Ciboni da i bez puno kvalitetne igre drži prednost. No, bez obzira na te gostujuće probleme s prekršajima i brzo iskorištenim bonusom, početna dionica nije donijela veće odvajanje bilo koje momčadi. Dobrim otvaranjem utakmice Tonija Katića i Josipa Sobina, gosti iz Splita su rano imali 7:3, dok je najveća prednost Cibosa također bila četiri razlike, s koliko su i završili prvu četvrtinu (27:23).
U prvih 20 minuta vidjeli smo jako puno nervoze dobre košarke, a Cibona je imala razloga biti vrlo zadovoljna jedino zato što je na kraju druge četvrtine bila u plusu, 39:38. Iz domaćeg kuta gledanja, stvari nisu djelovale baš tako neuvjerljivo kao prije no Vranković je imao dovoljno razloga biti zabrinut. S druge strane, razloga za zadovoljstvo nije mogao imati ni gostujući trener Mladen Vušković – njegova momčad nije vodila, iako je mogla.
Treća četvrtina bila je presudna. Gostujuće nezadovoljstvo tada je kulminiralo, za što su platili visoku cijenu. U toj seriji, Radošević je pokazao znakove buđenja i dvaput zakucao, a Bogdanović dodao tricu za +10, nakon koje je burno reagirao Mladen Vušković. Buneći se zbog nedosuđene napadačke osobne Baraću, na Katiću, što je izgledalo prilično evidentno, prije nego je Bogdanović ostao sam na trici, Splitov trener prvo je dobio jednu, a odmah potom i drugu, isključujuću tehničku, što je Bogdanović novom serijom slobodnih iskoristio za odlazak na 59:43.
Nakon tih +16, Cibona je mgla odahnuti. Jedino pitanje ostalo je s koliko će razlike završiti, no i utakmica i prestizanje Splitovih +4, s koliko su slavili u ogledu kod kuće, bili su riješena stvar. U pobjedi Cibosa najviše je zabio Bojan Bogdanović, 24 poena, uz 13/13 iz slobodnih bacanja, a dodao je i osam skokova. Tomislav Zubčić bio je prvi u pratnji, s 13 poena. Goste je s 18 poena i pet asistencija vodio Toni Katić, a nakon povratka u igru nakon što je dugo sjedio s četiri prekršaja, Luka Babić na koncu je ubilježio 15 poena.
Jedino pitanje bilo je s koliko će razlike završiti, no ostvarena su oba cilja, pobjeda i prestizanje Splitovih +4, s koliko su slavili u ogledu kod kuće.
Cibona je pobijedila Split s 96:78 i ne bude li senzacije u dva kola do kraja Lige za prvaka, Zagrepčani će nastavit borbu za novi naslov u polufinalu doigravanja.
Kod Cibosa najviše je zabio Bojan Bogdanović, 24 poena, uz 13/13 iz slobodnih bacanja, a dodao je i osam skokova. Tomislav Zubčić bio je prvi u pratnji, s 13 poena. Goste je s 18 poena i pet asistencija predvodio Toni Katić, a Luka Babić na koncu je ubilježio 15 poena.U preostala dva kola, Cibona će braniti četvrto mjesto u Sinju i kod kuće protiv Zagreba CO, a s obzirom na pobjedu više i prednost u koš-razlici sa Splitom, za polufinale im treba jedna pobjeda.
Vjerujemo da će Cibosi iskoristiti već prvu meč-loptu.