Košarkaši Cedevite pobjedom protiv Cibone (82:70) u trećoj polufinalnoj utakmici izborili su tako prvi finale u povijesti kluba. U finalu ih očekuje ogled sa Zagrebom CO. Cedevitini igrači su na domaćem parketu, u Sutinskim vrelima, pokazali drugačije lice nego u nedjelju u Draženovom, domu uz puno htijenja i želje za pobjedom.

​Imali su ulogu favorita, a s tom ulogom, i dosta pritiska na svojim leđima, no za razliku od prve dvije utakmice, u kojima im je Cibona zadala jako puno problema, Cedevitini igrači su u trećoj došli na svoje i uz uvjerljiviji nastup s 92:80 osigurali prvo finale prvenstva u klupskoj povijesti. U borbi za naslov čekat će ih još jedan debitant u finalu doigravanja, Zagreb CO, a osim za naslov prvaka, bit će to i izravna borba za hrvatskog sudionika Eurolige u sljedećoj sezoni.

Momčad Ace Petrovića je trebala iskupljenje za loše izdanje u drugoj utakmici, kada ih je Cibona potopila već do poluvremena, okončanog sa 61:31. No, ovog puta Cedevitini igrači ušli su u susret vrlo koncentrirani, posebno u obrani, pa su prvih deset minuta utakmice završili sa četiri poena prednosti 24:20. No, kao i u dosadašnje dvije utakmice, početak je susreta i ovog puta bio Cibonin. U drugoj su četvrtvrtini tu prednost povećali na 48:40, u nastavku im Cibosi više nisu prišli bliže od pet razlike.

Cibose su na početku nosili Bogdanović i Radošević, dok su domaći uzvratili preko Rudeža i Kovačevića, koji je bio u početnoj petorci. Iako ne možemo reći da su u tom segmentu baš briljirali ni u ovoj utakmici, barem su natjerali suparnike da se za svoje poene više potrude. Cedevita je uspjela spriječiti prodore i polaganja iz kojih su Cibosi postigli puno lakih koševa u prošlom susretu.

Do kraja prvog poluvremena, napadom Cedevite dirigirao je Bracey Wright zamjenivši Petrovića. Wright je, s nekoliko uzastopnih koševa doveo domaće do +8 na poluvremenu. Rano u trećoj četvrtini, tricom Baždarića i četiri poena Rudeža, Cedevitina prednost povećala se na 55:42. U nastavku, uzvraća Bogdanović s dvije trice, a Barać dodaje jedina četiri poena, pa Vragović završava Ciboninu seriju od 12:4, s kojom su smanjili na 59:54 u 25. minuti – no, da se da bliže od toga više neće doći.

Uz poene Baždarića, Rudeža i probuđenog Žižića, domaći su ponovno pobjegli, do 65:54 tri minute do kraja četvrtine, a kako je Žižić i do kraja te dionice koristio što ga čuva fizički slabiji i defanzivno naivniji Zubčić, razlika nije značajno padala. U posljednjih deset minuta bilo je 71:63.
Žižić je s košem i dodatnim bacanjem nakon Zubčićevog prekršaja povisio na 74:63 rano u zadnjoj četvrtini. Tada je Vranković pokušao s Lalićem, no Cedevita tricom Wrighta bježi na 77:63, devet minuta do kraja. Cibosi su se odbili predati, uzvratili su serijom od 7:0, s četiri Lalićeva poena za 77:70, ali ta probuđena nada nije trajala dugo.
Žižić s nova četiri poena, a Kovačević tricom osigurali su domaći bijeg do 84:70 pet minuta do kraja, nakon čega je traćak nade za goste bila mini-serija od 5:0 kojom su dolaze na 84:75 – no, s tricom Rudeža i dvicom Žižića iz kuta, na putu do domaćih 92:77, tu je priči bio kraj.

Među više junaka domaće momčadi, vrijedi izdvojiti Žižićev učinak, 21 poen i 7 skokova. Rudež dodao je 17, Wright 13 poena, a Baždarić 12 poena, po 5 skokova i asistencija te 3 osvojene lopte. Draper se istaknuo s 8 asistencija, uhvatio je i 5 skokova, dok realizatorski nije bio učinkovit, sa samo dva poena iz slobodnih bacanja, uz 0/6 iz igre.

U Ciboninom sastavu je najviše zabio, već po običaju, Bogdanović, ovog puta s 26 poena, a dodao je i 6 skokova i 4 asistencije, ali i 4 izgubljene lopte. Radošević ubilježio je 23 poena, dok je Vrbanc dodao 10.

Cibona se ovim porazom oprostila od vrlo turbulentne i stresne sezone u kojoj je u pitanje došao i opstanak kluba. No, usprkos svemu, Vukovi su zajedno s trenerom Vrankovićem pokazali čvrst karakter pa je time plasman u polufinale prvenstva Hrvatske još veći.
Nadajmo se vedrijoj idućoj sezoni.