Večeras ćemo u Sutinskim vrelima saznati i drugog finalista hrvatskog košarkaškog prvenstva. Majstorica će odlučiti hoće li finale igrati dva debitanta ili će Cibona po svoj 17. naslov.

Već se zna da će finale prvenstva igrati dva zagrebačka kluba, ostalo je samo pitanje njih. Cedevita ili Cibona? Odgovor ćemo saznati večeras u 20:15h, kada u Sutinskim vrelima počinje odlučujući dvoboj. Činjenica da su Domaćini teško stradali u Draženovu domu, u utakmici koju bi htjeti što prije zaboraviti, će gostima sigurno dati dodatnu motivaciju. S obzirom kako je Cibona odigrala, Podsused bi mogli okupirati gostujući navijači.

Iako ih je Cibona potpuno razbila kod kuće, domaćini ne gube nadu u prvo finale hrvatskog prvenstva u klupskoj povijesti. Ukoliko to žele ostvariti moraju pružiti puno više i odigrati znatno bolje. Nakon brojnih poteškoća tijekom cijele sezone, Cibona je u završnici napokon pokazala koliko može. Trener Vranković uspio je podići momčad, a poklopilo mu se to da u sastavu nije bilo ozlijeđenih igrača. Cibosi su odlučni da spriječe Cedevitu u pohodu na finale, te naprave podvig koji su na početku sezone mogli samo sanjati. No, moraju biti jako oprezni.

“Kad si mlad, logično je da si gladan uspjeha. Ja ih tjeram da budu gladni. Neki se još nisu košarkaški isprofilirali, ali motivacija se uvijek pozitivno vraća”, kaže Vranković za svoju mladu momčad koja je briljirala u drugoj utakmici ukočivši Cedevitinu najvažniju kariku, Dontayea Drapera.

Samo je jedno finale prvenstva od samostalnosti prošlo bez Cibone, 2008. Prošle sezone su košarkaši iz Savske protiv Zadra pokazali kako se izvući iz provalije nakon 0-2 u finalnoj seriji, a sada su u još boljoj poziciji. Status favorita nije na njihovoj strani pa mogu puno opuštenije ući u odlučujući okršaj.

Važno je da nedjeljnu utakmicu što prije izbrišemo iz memorije, da mirno uz čiste glave krenemo u odlučujući susret sa Cibonom”, Ne čeka nas lagani ogled s obzirom da je Cibona u dobrom stanju i u najboljoj formi još od početka sezone, no ako odigramo onako kako znamo i možemo, govorim to vezano za energiju i prepoznavanje nekih situacija na terenu, siguran sam da ćemo dobiti utakmicu.” najavio je trener Cedevite Aleksandar Petrović.

U Svakom slučaju, bit će to još jedna neizvjesna utakmica, u kojoj bi mogao odlučiti zadnji šut.

Autorica: Sonja Mihajlović