Košarkaši Cibone uspjeli su sve što su željeli u susretu s Borikom u osmom kolu Lige za prvaka. Zagrepčani su kod kuće uspjeli pobijediti rezultatom 93:69. Pobijedili su s košem više nego što su izgubili od istog protivnika u prvom kolu u zadarskim Jazinama, te tako stekli prednost budu li obje momčadi s istim brojem bodova na ljestvici nakon 14 kola.

Malo je susreta u kojima je kod 20 poena razlike u posljednjoj minuti još uvijek vrlo napeto, no večeras se u Draženovom domu odigrala baš takva utakmica. Cibona je u svojoj dvorani nadvisila Borik s 24 poena prednosti, 93:69, a nakon što su nekoliko puta bili blizu zadanom cilju, željenu razliku osigurala im je trica Bojana Bogdanovića nekoliko sekundi do kraja. Nakon tog, za njih razočaravajućeg raspleta, gosti iz Zadra imali su još jednu priliku za smanjenje zaostatka, ali teškim promašajem trice Petanija koja nije bila ni blizu koša, domaća momčad  ostvarila je oba cilja-pobjedu i bolju koš- razliku.

Krajem prve i početkom druge četvrtine Cibona radi seriju 13:0, uz nova četiri Bogdanovićeva poena i trice Baraća i Vragovića pa povećavaju  prednost na 34:15 rano u drugoj dionici, što je naslućivalo da Cibosi mogu i više od željenih 23 razlike.

Cibosi su dodatno odmaknuli Zadranima poenima Radoševića i Krapića za 38:18 u 14. minuti, ali gosti su ubrzo usporili vlastiti pad s nekoliko pogođenih vanjskih šuteva. Tricama Ružića, Petanija i Jurjevića primaknuli su se na -15 tj. 39:24, da bi u drugoj polovici druge četvrtine smanjili i na 14 poena zaostatka. Ipak, završnica prvog poluvremena pripada domaćima. S četiri poena u nizu povukao je Rozić, a priključivanje Lalića i Vragovića odvelo je domaće do 49:32 pri odlasku na 15-minutni predah.

Važno je istaknuti probuđenog Bogdanovića.  Nakon što je igrao vrlo skromno u posljednjim Ciboninim utakmicama u NLB ligi i na početku Lige za prvaka, Bojan se polako vraća u odličnu formu s početka sezone, što potvrđuje i ova utakmica.

U trećoj četvrtini bolje je krenula gostujuća momčad, sa šest poena Marina Šarlije za smanjenje razlike na samo 53:41 u 23. minuti. Rezultatska vaga je u nastavku tog perioda prvo otišla na Ciboninu stranu, uz odmak do 59:41 sredinom četvrtine, no nakon 30 minuta ponovno su sretniji mogli biti gosti, koju su u završnu dionicu ušli sa zaostatkom od 68:57.

Prije uzbudljive završnice, Cibona je preduvjet za to  ostvarila serijom od 9:0 u prvoj polovici zadnje četvrtine, uz tri poena Bogdanovića i pomoć Rozića, Zubčića i Radoševića za rezultat 79:60. Nakon toga, domaći su nekoliko puta dolazili do 22 koša razlike, ali do zacrtanih 23 ili preko toga nisu išli sve do odlučujuće trice.

Cibosi su bili blizu željenoj koš-razlici i prije Bogdanovićeve trice za završnih plus 24 koša, a  taj rezultat postigli su preko gostujućih promašenih slobodnih bacanja u završnici utakmice.  Josip Mrkić je kod rezultata 88:66 ubacio jedno od dva bacanja, dok je Mario Pešut bio na ukupno dva pogođena slobodna bacanja od četiri pokušaja, promašivši po jedno kod rezultata 88:68 i 90:69 za Cibonu.  Domaćima se time ukazala prilika za pobjedu s željenom razlikom.

Cibonu je predvodio raspoloženi Bogdanović koji je postigao 28 poena, dok je Zubčić dao 14 poena uz četiri skoka, tu je i Radošević s 13 poena, šest skokova i pet osvojenih lopti, a Rozić je imao 12 poena i četiri skoka.Kod  gostiju najbolji je  bio Jure Škifić sa 17 poena i četiri skoka dok su se Marino Jurjević i Jure Ružić pridružili s 12 poena.

Cibosi su pobjedom vratili samopouzdanje te svojim malobrojnim ali vjernim navijačima poklonili najljepši dar za Uskrs.


Autorica: Sonja Mihajlović