ssssss

VIP salon Košarkaškog centra Dražena Petrovića bio je poprište novog susreta trenera Dražena Anzulovića s predstavnicima sedme sile. Povod – gostovanje Krke iz Novog Mesta u utorak u 20 sati. Momčad je to koju odlikuje prije svega kolektivna igra i agresivnost od koje ne odstupaju ni milimetra.

 

“Cjelokupna europska košarka danas se bazira na sistemu. I mi ćemo morati biti puno odgovorniji u svom sistemu i izvršavanju obveza nego što smo bili primjerice u završnici utakmice u Zadru. Bila je to jedna od naših boljih gostujućih utakmica, ali nismo ju znali do kraja iznijeti. Protiv Krke ključno će biti dobro kontrolirati loptu svih četrdeset minuta, s čime smo dosad imali velikih problema, te iskontrolirati skok”, tvrdi Zula.

 

Svojim igračima stalno govori kako im malo fali da se iz prosjeka u kojem se trenutno nalaze prijeđu na jednu kvalitetniju razinu. “U Zadru smo radili greške koje su plod individualne neodgovornosti i fizičkog pada, to kad malo popravimo, kad budemo trenirali kao ekipa sa svim raspoloživim igračima, znatno ćemo napredovati. Moderna košarka je igra detalja – ekipa koja je konzistentnija u sistemu i obvezama imat će šansu da dobije utakmicu, bez obzira na eventualnu razliku u kvaliteti.”

 

Brojne ozljede nastavljaju mučiti Cibonu. Zubčića su nakon Zadra ukočila leđa, Bogdanović također nije trenirao, kao ni Radošević, koji ima pregled u jutro pred utakmicu s Krkom i njegov nastup će ovisiti o rezultatima pregleda. Dan prije utakmice ne zna se u kakvom izdanju će Cibona istrčati i jasno da su takvi problemi trajan uteg treneru Anzuloviću i ekipi.

 

“Sreća je naša što se prva tri kola A1 lige za prvaka igraju ritmom jedna utakmica tjedno. Kada se podignemo fizički, samim time imat ćemo bolju energetsku i mentalnu razinu.”