krka87-64cibona_leon_radosevic_christopher_02

S obzirom na sve probleme s kojima se Cibona susretala u pripremi za vodeću momčad regionalne lige, utakmica se odvijala prema očekivanjima, može se reći. Kako je vrijeme odmicalo, sve je manje snage i koncentracije bilo među našim košarkašima, a odlično posložena i agresivna ekipa Krke zna iskoristiti sve što joj protivnik pruži.

 

Prva četvrtina bila je najbolje razdoblje igre Cibosa, solidnom obranom i dobrom tranzicijom izgradila se prednost od oko pet do sedam razlike, no druga četvrtina donijela je kriminalno lošu izvedbu naših. Podatak o šest postignutih koševa u deset minuta dovoljno govori. Ne čudi što je gost vodio 31:40 na velikom odmoru jer imao je raspoloženog Christophera Bookera i odličnog Zorana Dragića, koji je vrhunski odrađivao “prljavi” posao u obrani i tranziciji.

 

U trećoj četvrtini prednost Krke dvaput se popela na okruglih deset razlike, zahvaljujući ponajviše dvjema tricama veterana Simona Petrova u tom razdoblju igre. Naše je koliko toliko držao jedino Tomo Zubčić, dok je u ostatku ekipe vladala apatija iz druge četvrtine. Na krilima Zubčićeve napadačke agresivnosti uspijevamo bar malo zauzdati Slovence.

 

Košem Dušana Đorđevića opet je Krka na plus deset (50:60 u 33. minuti), no opet im naši ne daju da odu na veću prednost, čime bi definitivno prelomili utakmicu. Trica Gorana Vrbanca za 58:60 okrunila je 8-0 seriju naših kojom je stvar vraćena u egal. Krka se tada budi i s par koševa uspijeva zaustaviti naš nalet, a posebno je za Cibose demotivirajuća bila trica Petrova iz koraka dvije minute do kraja za 63:68.

 

Prava drama odvijala se na samom kraju. Tomo Zubčić pola minute do kraja pri rezultatu 67:70 krade loptu i biva fauliran, ali promašuje oba bacanja. Lopta se potom nekoliko sekundi odbijala u gužvi i na podu ju kupi borbeni Ante Krapić. Bogdanović je uspješno probio i došao do obruča, ali nevjerojatno kako je njegovo polaganje iscurilo. Lopta je ipak ostala u Ciboninom posjedu, ali u ponovljenom Bojanovom pokušaju gostujući igrači su se povukli, Bojan je naletio na zid pod košem i teško pao tražeći prekršaj. Suci se nisu oglasili, nego je na drugoj strani slobodnim bacanjima završena utakmica – konačni rezultat 67:72.