tomislav_zubcic_buducnost

Nakon što su u utorak kod kuće poraženi od Krke 67:72, košarkaše Cibone očekuje još jedan, ujedno posljednji domaći sraz u regionalnoj ligi ove sezone

Vukovima u goste dolazi Budućnost. Momčad iz Podgorice u prošlom je kolu izgubila na svom parketu od Zagreba, bilo je 77:80. Gosti su ove sezone vrlo dobri, imaju kontinuitet pa su i dalje u igri za završni turnir. Trenutno su na petom mjestu s 13 pobjeda i 11 poraza.

Vukovi su u utorak u Draženovom domu solidno krenuli ali su sve vrlo brzo pokvarili postigavši u drugoj četvrtini samo šest koševa, uz previše pogrešaka obrana je bila propusna. No Cibosi se moraju vrlo brzo pokušati konsolidirati kako bi do kraja lige ostali u igri za osmo mjesto. Cibona je nakon ove utakmice ostala na 11. poziciji s omjerom 10 pobjeda i 14 poraza, dovoljno daleko od dna, ali i s pobjedom manje, uz utakmicu više, nego Cedevita, Igokea i Hemofarm, koji su trenutno raspoređeni od osmog do desetog mjesta. Krka će se pak u posljednja dva kola boriti da ostane na vrhu i kao vodeća dočeka Final Four, za koji su već sigurni.

U prvom međusobnom dvoboju, iz prosinca prošle godine, Budućnost je na svom parketu slavila s 80:71. Cibona je tijekom te utakmice imala i dvoznamenkastu razliku (51:39) uz veliku nervozu u domaćim redovima koju Vukovi  nisu znali iskoristiti i prelomiti susret u svoju korist.

Cibona i Budućnost igraju u subotu, 12. ožujka, od 20 sati u Draženovom domu. Dođite i podržite Vukove.

 

Autorica: Sonja Mihajlović