Cibona - Cedevita, tribine, Drazenov dom

Sjajna, dugo neviđena atmosfera u Draženovom domu bila je najveći razlog zašto ćemo pamtiti ogled između Cibone i Cedevite. Ranjeni lav i bogati mladi klub koji pokušava zauzeti njegovo mjesto sučelili su se u izravnom dvoboju u borbi za vrh NLB lige, a atmosfera na parketu i tribinama bila je naelektrizirana. Čas jedni, čas drugi burno su slavili koševe svojih ljubimaca i činili ovu predstavu izuzetno uzbudljivom.

 

Obje momčadi počele su utakmicu s nekim od svojih glavnih aduta na klupi. Anzulović je na parket poslao petorku VragovićBogdanovićRozićKrapićLalić, dok je Aco Petrović krenuo bez Corsleyja Edwardsa, koji je odmah po ulasku u igru izdominirao našeg Radoševića i pokazao zašto je jedan od najboljih centara lige. Počelo je zbilja grčevito, s puno izgubljenih lopti i samo jednim ubačajem u prvih pet minuta (Jure Lalić na asistenciju Karla Vragovića).

 

No ono što je bilo odličan nagovještaj u početku bila je dobra reakcija svih igrača s klupe. Stipčević i Zubčić zajedno su povezali par dobrih akcija odmah po ulasku, poslije im se pridružio i Giriček, a dočekali smo i Radoševića, koji je skokom u napadu i tip-in polaganjem sa zvukom sirene postigao konačni rezultat prve četvrtine (16:10) i podigao publiku na noge. Leon je opet taj koji snažnim zakucavanjem otvara drugu četvrtinu i tribine su ponovno poludjele.

 

Obrana je bila naš forte u prvom poluvremenu, veliku ulogu tu je odigrao borbeni Ante Krapić. Košem razgoropađenog Bojana Bogdanovića prvi put Cibona ima dvoznamenkastu prednost (34:24 u 19. minuti).

 

U drugo poluvrijeme nešto bolje ulaze gosti, a kad su sjajnim zakucavanjem Edwardsa preko Radoševića smanjili na 38:33, činilo se da su uspjeli demoralizirati Cibose i njihove brojne navijače. No odmah u sljedećem napadu Leon uzvraća sa stilom, ostaje sam nakon picka s Vragovićem, ovaj mu podvaljuje loptu pa Radošević jednom rukom snažno zakucava i ponovno diže publiku na noge. Odlična večer najatraktivnijeg Ciboninog igrača bila je ispunjena nizom zakucavanja i blokada – potvrda da se oporavljeni Leon vraća u svom starom izdanju.

 

No da se nema namjeru predati pokazala je Cedevita smanjivši tricama Vedrana Vukušića na samo 47:44 u 29. minuti. Isti igrač početkom odlučujućeg razdoblja prvi put dovodi Cedevitu u vodstvo (49:50), a pozitivnu seriju gostiju Anzulović pokušava prekinuti hokejaškom izmjenom u kojoj uvodi Vragovića, Giričeka i Tomislava Zubčića, koji u prvom kontaktu s loptom zakucava. Kad je u 37. minuti zabio tricu za 65:59, tribine su proključale. No pobjedu nismo uspjeli osigurati sve do penal-završnice u kojoj je Rok Stipčević zadržao smirenost i odveo nas do pobjede 73:71. Preživjeli smo i tricu za pobjedu koju je sa zvukom sirene pokušao bivši Cibos Robert Troha.

 

Cibona – Cedevita 73:71 (16:10, 18:16, 15:18, 24:27)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 4000

Suci: Nešković, Maričić, (SRB), Rutešić (CG)

Cibona: Giriček 8, Stipčević 5, Bogdanović 20, Filipović, Lalić 2, Zubčić 9, Rozić 2, Krstanović, Vragović 5, Vrbanc, Radošević 18, Krapić 4.

Cedevita: Draper 18, Krstić, Troha 1, Wright 3, Rudež, Petrović, Vukušić 6, Kaštropil, Princ 7, Butorac, Edwards 36, Plaisted.