Trener gostiju Aleksandar Petrović na presici je nakon susreta zaključio da je ovu nervoznu utakmicu odlučio jedan posjed lopte. “Naravno da nisam zadovoljan kako smo otvorili susret, ali zadovoljan kako smo odreagirali u nastavku kad smo se našli na minus deset. Pri našem vodstvu od tri i pet razlike napravili smo par gluposti u izglednim situacijama, uzimali smo forsirane šuteve umjesto da spuštamo loptu na Edwardsa kako je dogovoreno.”

 

Osjetio je potrebu javno uputiti prijekor svojim igračima Robertu Trohi i Vedranu Vukušiću, prošlosezonskim prvotimcima Cibone, zato što se suzdržavaju od šuta kad su u izglednim situacijama. “Možeš šutirati 0/10, ja kao trener sam kriv za te promašaje, ali ako si po vokaciji šuter ili lažna četvorka, moraš uzimati šuteve koji te idu. Oni to ne rade već nekoliko utakmica, opterećeni lošim postotkom šuta, za što kod Vukušića ima opravdanja jer tetiva srednjeg prsta šuterske ruke bila mu je slomljena, ali zbog koncepta igre njih dvojica te šuteve moraju uzimati.”

 

Svojim igračima ništa ne zamjera što se tiče samog završetka susreta, ali zato smatra da su suci oštetili Cedevitu. “Na 40 sekundi do kraja oni 7 ili 8 sekundi ne izvedu loptu, pa to je čistih pet sekundi koje bi i Zula sudio. Meni su dali tehničku odmah na rezultatu 10:10 zato što sam reagirao na eklatantni prekršaj na Edwarsdu u kontri koji nije sviran.”