107617386RV013_KK_CIBONA_ZATreneru Rytasa Aleksandru Trifunoviću laknulo je što je uspješno riješena ova utakmica koju su njegovi igrači igrali pod velikim pritiskom. Kaže da su lakši put do Topa 16 propustili dvama porazima u prvom dijelu natjecanja u skupini C – protiv Siene u Vilniusu i protiv Choleta u Francuskoj. “Odlična atmosfera u mojoj ekipi u zadnjih mjesec dana polako se prenosi na teren, imamo odličnu kemiju. Večerašnju utakmicu počeli smo u grču zbog njene velike važnosti za nas, to nas je sputavalo. U obrani smo prelako dopuštali koševe sve dok nas Cibona nije dovela u egal na kraju treće.”

Srpski trener ima puno razumijevanja za situaciju u Ciboni. “Otprilike znam situaciju u kojoj se trener Cibone nalazi jer sam u ranijim godinama u Crvenoj zvezdi imao neki pandan ovoj situaciji. Znam što prolazi Radulović pripremajući se za važne utakmice a da nema ni deset igrača na treningu ponekad.”

Trifunović sa svojim Litavcima nastavlja natjecanje u Topu 16, čemu se prije tjedan dana malo tko nadao. A onda je Rytas prvo svladao veliku Barcelonu doma pa sada i Cibonu za potvrdu odličnog rezultata.

“Čestitao bih svojim igračima i zahvalio se rukovodstvu kluba, koje je na vrhunski način podržalo našu ustrajnost da se uđe u Top 16. Silno smo motivirani da u idućoj fazi ostanemo na ovoj razini i doguramo najdalje što možemo.”