107617386RV010_KK_CIBONA_ZA
U izjednačenoj prvoj četvrtini obje su ekipe bile napadački raspoložene. Gostujući razigravači El-Amin i Jasikevičius nadavali su se asistencija centrima Nalgi, Bajramoviću i Bjelici, ali i Cibosi su imali svoja oružja u Vrbancu, Zubčiću i nadasve Bojanu Bogdanoviću. Izmjenjivali su se na njemu Steponas Babrauskas i Brad Newley, ali ništa mu nisu mogli.

Cibonin najveći problem u tom trenutku bile su osobne jedinog centra Jure Lalića. Drugu je dobio već u prvoj četvrtini, nakon čega je priliku dobio Stipe Krstanović, dok su mu treću suci dosudili već u 14. minuti nakon guranja u skoku s Valančiunasom. Budući da su Cibosi u ovoj utakmici bili bez Leona Radoševića, Lalićevi problemi s prekršajima u tako ranoj fazi susreta značajno su utjecali na našu igru.

Rytas u drugu četvrtinu ulazi s malom prednošću 20:21 koju vrlo brzo preko Bajramovića uspijeva blago povećati (20:26). Tada počinje veliki tricaški obračun koji traje do poluvremena, a u kojem smo prvo uspjeha imali mi, a zatim gosti. Tricama Bogdanovića i Vrbanca na asistencije Karla Vragovića smanjujemo zaostatak na 35:36, ali nakon minute odmora Litavaca pale se tricaški strojevi Bajramovića i Khalida El-Amina, čijim teškim ubačajem za 37:44 završava prvo poluvrijeme.

Litavci u drugo poluvrijeme ulaze igrajući vrlo agresivno, Babrauskas je čak uspio obraniti koji napad Bogdanovića pa su kontrama gosti vrlo brzo došli do ugodnog vodstva 45:54. No za odgovor su se pobrinule Cibonine mlade snage – Toni Brnas odličnom obranom te Tomo Zubčić sjajnim zakucavanjem pa koš-faulom kojim smo došli na 51:54 u 25. minuti. Naši nastavljaju solidno na krilima Bogdanovića do samog kraja četvrtine i trice Roka Stipčevića za 64:67. Bilo bi i bolje da Jasikevičius prethodno nije zabio tricu iz koraka manirom 60-godišnjeg veterana na haklu.

Sretna trica Babrauskasa za uvod u četvrtu četvrtinu (64:70) malo je demoralizirala Cibose, slijedi par žutih minuta u našoj igri i nešto nesreće (Zubčićevo promašeno zakucavanje), što gosti koriste pa serijom 8-0 (trica Gecevičiusa i dvica pa trica El-Amina) vode po prvi put dvoznamenkastom razlikom (66:80 točno na polovici zadnje četvrtine). Iskusni gosti do kraja nisu dopustili Ciboni da ugrozi njihovu pobjedu, zasluženu, mora se priznati.

Lietuvos rytas ide u Top 16, a Cibona završava euroligašku sezonu s deset poraza iz deset utakmica.

Cibona – Lietuvos rytas 77:94 (20:21, 17:23, 27:23, 13:27)

Košarkaški centar Dražena Petrovića. Gledatelja: 1500

Suci: Garcia Ortiz (ŠPA), Cerebuch (ITA), Maestre (FRA)

Cibona: Stipčević 12, Bogdanović 28, Brnas, Smajlagić, Lalić 10, Zubčić 17, Rozić, Krstanović, Vragović 2, Filipović, Vrbanc 8.

Lietuvos rytas: Babrauskas 11, Johnson, Šiksnius, Bjelica 6, Gecevičius 10, Buterlevičius, Valančiunas, Newley 4, Jasikevičius 13, Nalga 8, El-Amin 20, Bajramović 22.