rokstipcevicTOMISLAV Č. poslao nam je čak šest pitanja.
1. U medijima se tijekom ljeta pisalo o zanimanju nekih europskih klubova (najviše litavskih) za tebe. Što je presudilo da ipak završiš u Ciboni uzevši u obzir da si znao da je Cibona u teškoj financijskoj situaciji i da je dosta upitno može li Cibona platiti ono što bi ugovorom trebalo biti garantirano?
Rok: “Nekako sam cijeli život trenirao i radio da dođem do te Eurolige jer to je najviša razina. Odgojen sam kao športaš, najviše me vesele pobjede i košarka kao igra. Možda zvuči čudno i možda netko ovo neće shvatiti, ali novac mi je na zadnjem mjestu. Želim pobjeđivati i s Cibonom napraviti što je moguće bolji rezultat.”

2. Kakav si se osjećao nakon što je Vranković odlučio da ideš na SP u Tursku iako se to u javnosti nije očekivalo?
Rok: “Točno se sjećam, bilo je to na recepciji hotela Kolovare kad mi je prišao Perić i rekao: ‘Čestitam!’ To je bilo taman tada kada je on potpisao za Unicaju, rekao sam mu: ‘Što ti meni čestitaš, ja tebi trebam čestitati’, a on mi je odgovorio da ga je sad zvao izbornik i rekao mu da je on taj koji zadnji ispada s popisa. Bilo mi je malo žao što je izbor bio između mene i njega, ali igranje za reprezentaciju svakome je na ponos i diku. Bilo je to veliko iskustvo za mene i nadam se da će ih biti još.”

3. Kakvu reakciju Tornada očekuješ na gostovanju u Zadru? Znamo da si bio njihov miljenik i Zadrovo dijete, ali sad si ipak na drugoj strani (što se mene tiče, pravoj strani)? Odgovor na slično pitanje zatražila je i AU RORA.

Rok: “Sigurno da reakcija neće biti lijepa. Bilo je već ovog ljeta dosta negativnih reakcija po gradu i po medijima, ali sport prelazi neke granice. Ja za onaj klub u kojem jesam igram maksimalno, dajem sve od sebe, u svakoj sekundi nastojim dati 130 posto svojih mogućnosti. U Zadru mi je rijetko tko išta govorio u lice, ali znalo je biti dobacivanja sa strane u kafićima i tako. Na predstavljanju reprezentacije svima su pljeskali, samo meni zviždali.”

4. Znam da je još puno prerano govoriti, ali što misliš o borbi za naslov prvaka Hrvatske ove sezone. Ako svi ostanu u ovim sastavima, kakve su šanse Cibone za obranu naslova s obzirom na jake Zagreb i Cedevitu, i dosta oslabljeni zadar?
Rok: “Zagreb i Cedevita su ove godine uložili daleko više od Cibone i Zadra, ali mislim da Cibona posjeduje jedan talent, a uz taj talent i kvalitetu. Mislim da nikad mlađa ekipa nije igrala u novijoj povijesti Eurolige i treba tu činjenicu respektirati. Vjerujemo u sebe, da možemo ne samo ravnopravno se nositi s protivnicima nego i osvojiti prvenstvo.”

5. Koji je najbolji igrač protiv kojeg si igrao i koji je najbolji igrač s kojim si igrao ili igraš?
Rok: “Protivnik – Navarro. Najbolji suigrači: Tomić i Bogdanović, zbog svega onoga što će tek ostvariti u svojim karijerama.”

6. Što misliš o Karlu Vragoviću, ima li on dovoljno potencijala da za 2-3 godine bude razigravač na reprezentativnoj razini?
Rok: “Mislim da je odličan momak i da ima sve što jedan športaš treba imati, i inače govorim sve pozitivno o njemu. Sigurno će doći do reprezentacije ako nastavi ovako raditi.”

ROKO V.
Kako bi sam sebe opisao kao playmakera i općenito kao igrača?
“Ustrajan u onome što želi, vjeruje u rad i zna da playmaker mora voditi brigu o sto stvari koje gledatelji ili neki sa strane možda ne vide.”

FEKI MORSKA VILA
Bok Rok. Osjećaš li razliku između NLB-a i Eurolige u tome što je očigledno da imas premalu fizičku masu za Euroligu i ne možeš ući u prodor, dok u NLB-u to još koliko-toliko prolazi?
Rok: “Ne bih se složio, mislim da posjedujem fizičku snagu. Jedina je razlika što se energetski nikad nisam toliko trošio za vrijeme utakmice kao u Euroligi, ali ne samo fizički nego i psihički. Moraš puno više stvari gledati i donositi brže odluke nego u NLB-u – tko dobro brani pick, tko slabo, koga treba napuniti faulovima, na kojoj poziciji je mismatch, tko ulazi, tko izlazi, itd.”

MARIJA
Tko je najsimpatičniji u Ciboninoj svlačionici?
Rok: “Toni Brnas – Brko”

KRISTIJAN V.
Pitanje za Roka: sigurno nisi prvi (a ja se nadam ni zadnji) koji je došao iz Dalmacije u Cibonu, mnogi su ostavili svoj trag (ne treba posebno spominjati), no kako se ti osjećaš noseći dres dojučerašnjeg najljućeg protivnika?
Rok: “Tu odluku sam ja u sebi već prelomio tijekom ljeta, u osmom mjesecu. Kad sam došao u Zagreb, već sam bio načisto s tim. Kao što sam već rekao, nastojim igrati što bolje mogu za klub u kojem jesam.”
I još samo jedna stvar, isprike u ime onih koji na utakmicama vrijeđaju bilo tebe ili koga drugoga. Možda pogriješiš koji puta na terenu, ali trud i zalaganje se cijene (od tuda i pozdrav cijele dvorane nakon domaćeg poraza protiv Choleta). Koliko sam vidio, ti upravo to i radiš te zato svaka čast na tome, puno sreće dalje, kako tebi, tako nadam se i cijelom klubu i zaposlenicima. Još jednom ističem, iskreno i duboko se nadam da će klub preživjeti, a zatim ponovno i oživjeti.
Rok: “Hvala puno na razumijevanju, sličnog sam razmišljanja da se trud i zalaganje cijene. Svatko može pogriješiti, ali mora se maksimalno zalagati.”

MIŠO K.
Što radiš u slobodno vrijeme?
Rok: “24 sata sam s košarkom.”

ĐONI
Kakav je Zdravko kao trener?
Rok: “Odličan. Prije svega zna dobiti od igrača ono što želi, probuditi u njemu neki inat. Stvarno mislim da ono što on radi u ovo vrijeme i u ovim uvjetima da bi malo tko mogao. Obavlja sto stvari, nas drži na okupu, a dosta smo mlada ekipa i to s nama nije lako. Izuzetno pozitivan utisak ostavio je na mene otkad sam došao.”

KIKAC
Kako je bilo u Turskoj protiv Amerikanaca samo stajati na istom parketu s njima? Jesi li imao s njima kakvih osobnih iskustava izvan parketa?
Rok: “Sve reprezentacije su bile u istom hotelu, jedino su oni i Turci bili u posebnom hotelu. Stvarno je bilo impresivno. Mislio sam si da sam do neki dan crtao po svojim majicama riječi tipa ‘Chicago’ i ’23 Jordan’ kao mali. Kad sam se našao na parketu s najboljima iz NBA lige, shvatio sam kako je mala razlika između onoga što sanjaš i onoga što radiš ako vjeruješ u to.”

IVO R.
Koji događaj iz Zadra ćeš najduže pamtiti?
Rok: “Kad sam s Borikom zabio tricu s centra za pobjedu protiv Cedevite.”

Tako je naš Rok prisjećanjem na sezonu u kojoj su ga Sportske novosti proglasile igračem sezone i u kojoj je bio drugi strijelac prvenstva zaključio povijesno prvo izdanje rubrike Vi intervjuirate. Hvala svima koji su postavili pitanja.
Vjerujemo da ćete se u idućem izdanju rubrike odazvati u još većem broju sa svojim pitanjima. Vidimo se na Barceloni!