cibona_navarro_barcelona_80_66Tiskovnu konferenciju pred spektakl s Barcelonom (četvrtak, 18:30h) Zdravko Radulović započeo je pričom o tome kako pripremiti momčad za aktualnog prvaka Europe i po mnogima najvećeg favorita za novi euroligaški naslov? “U pripremi ću igračima pokazati drugo poluvrijeme utakmice u Barceloni, koje smo pobijedili. Jest da nisu igrali neki njihovi glavni igrači, ali oni koji jesu igrali su punom snagom. Ako im uspijemo pružiti dobar otpor, to će puno značiti za naše samopouzdanje”, nada se trener.

Barcelona je već izgubila doma jednu utakmicu (od Fenerbahčea) i do kraja natjecanja nema prava na kiks ako misli, a misli, završiti na prvom mjestu skupine C Eurolige. “Napadački su neviđeno jaka momčad, ali se može s njima igrati. Prije prve utakmice s njima rekao sam igračima da sve velike momčadi igraju obranu prvih pet sekundi protivničkog napada, samo da zadovolje trenerove principe, a sve poslije toga je foliranje. Njihov forte je napad. Igraju slično Barceloni u nogometu – daju ti da igraš, ali toliko su moćni u napadu da te kad-tad slome napadačkom igrom.”

Na pričanja kako Navarro možda neće doći u Zagreb Radulović odgovara kako mu je žao. “Premda je bolje za nas što možda neće biti njihove prve napadačke opcije, ja bih volio da on igra pa da publika vidi jednu pravu zvijezdu. Pravi je igrač i španer, ali i bez njega imaju puno oružja. U unutarnjoj liniji imaju 4-5 igrača koji će nam biti pravi problem s obzirom da cijelo vrijeme igramo praktički bez prave petice.”

Radulović ima samo riječi hvale i o Barceloninom strategu Xavieru Pascualeu. “Izvrstan je trener i pristojan, skroman i samozatajan momak. Lani je u teškom trenutku preuzeo klub i pokazao da mladi treneri mogu odgovoriti velikim izazovima. Jako ga poštujem i cijenim način kako njegova momčad igra košarku.”

Na praznik košarke u Draženovom domu u četvrtak publiku sigurno ne treba posebno pozivati, ali Cibonin trener osjeća potrebu zahvaliti joj. “Publika nas je sjajno podržala protiv Radničkog, i na svaku drugu utakmicu dođu u velikom broju. To nam puno znači, kao i glas medija koji nas cijelo vrijeme drže u nekom fokusu.”