Barcelona-CibonaHrvatske prvake u četvrtak čeka težak izazov, možda i najzahtjevniji na domaćem parketu u ovom natjecanju. Cibosi će u šestom kolu skupine C u Draženovom domu ugostiti Barcelonu (18:30h), momčad koja je u europskom vrhu posljednjih godina.

Cibona ove sezone još nema pobjedu u Euroligi, a teško je može dohvatiti kada u goste dolazi moćna Barcelona, jedna od najboljih momčadi u Europi. No Cibosi se sigurno neće unaprijed predati jer su na gostovanju u Barceloni pružili solidan otpor domaćinu. Ugledni gosti nisu razbili Cibonu,  bilo je podnošljivih -14.

Cibona je tada odigrala jako dobru utakmicu, a Barca je naprotiv odigrala opušteno i s lakoćom došla do slavlja. Ciboninoj mladoj ekipi upravo je trebalo ovakvo iskustvo jer većina njih nikada prije nije igrala protiv ovako dobre momčadi i tako kvalitetnih igrača. Cibona mora pokušati odigrati borbeno uz obranu na visokoj razini te spriječiti postizanje lakih koševa.

Teško je izdvojiti nekog u momčadi Barcelone jer su odlično pokriveni na svim pozicijama. Možda ipak treba istaknuti sjajnog Juana Carlosa Navarra, izvrsnog strijelca koji sam može odlučiti pobjednika, mada postoje naznake da on neće nastupiti u Zagrebu.

Nadajmo se stoga da će Cibosi trudom i borbenošću pokušati nadoknaditi nedostatak iskustva i kvalitete te uz podršku s tribina pružiti dostojan otpor velikoj Barci.