106003507RV014_CIBONA_ZABGR“Bila je to vrlo važna utakmica za nas. Znali smo da u ovoj dvorani nije lako biti gost, ali smo isto tako znali da je Cibona u problemima s ozlijeđenim igračima i da nema dugu klupu, iako ima neke odlične igrače. Vidjeli smo da je bila dobra protiv Siene i Fenerbahčea i zato sam jako sretan, ova pobjeda je pravi posao za nas. Povećali smo svoje šanse za plasman u Top 16. Ima se još puno za igrati, ali nakon zadnje dvije pobjede barem možemo sanjati, što se nitko nije usudio nakon -30 u Sieni.”

Tako je nakon utakmice u Zagrebu zborio turski trener Erman Kunter, čiji je Cholet odnio bodove iz susreta s izravnim suparnikom u borbi za Top 16. Reći će da je utakmicu odlučila klupa njegove momčadi i kvalitetan pristup kod svih igrača. “Nismo gubili koncentraciju čitavih 40 minuta, a to nam je inače boljka. Previše osciliramo, lako gubimo lopte, ali danas nismo puno toga poklonili svojem protivniku. Do izražaja je došla i naša duga kluba, Vule, Vebobe, Randal, svi oni ušli su s klupe i napravili razliku na parketu u našu korist.

Kakvom je obrambenom strategijom Cholet naumio zaustaviti najopasnijeg Cibosa ove sezone Bojana Bogdanovića? “Strijelce kao što je Bogdanović nije lako limitirati na dva ili četiri poena na utakmici, zato smo se trudili smanjiti mu postotak ubačaja. On odlično igra jedan na jedan kad ga se ostavi samoga, ali zasad još nije tako dobar u picku. Na njega se nismo posebno usredotočili, ali zato nam je plan bio zaustaviti Stipčevića. Treći obrambeni element na kojem sam inzistirao u pripremi je bila kontrola skoka, gdje smo patili u jednom dijelu utakmice, ali smo to s vremenom riješili.”

Može li Cholet odigrati bolje u napadu no što je odigrao večeras protiv Cibone? “Mislim da možemo popraviti selekciju šuta i malo usavršiti pick and roll. Euroliga se jako razlikuje od francuskog prvenstva jer kod nas se igra s puno više trčanja, skakanja i izgubljenih lopti, dok u Euroligi se igra napad za napad na postavljenu obranu. Zato mi kroz natjecanje učimo adaptirati se na takvu igru i naravno da imamo još prostora za poboljšanje. Možemo manje gubiti loptu i dijeliti više dodavanja kako bismo našli slobodnog igrača. Tako da mislim da napadački možemo bolje, ne baš puno, ali u nekim detaljima da. Što se obrane tiče, tu sigurno možemo bolje nego što je bilo protiv Cibone.”

Peto kolo Eurolige moglo bi puno toga odlučiti u ovoj skupini ako Kanterova ekipa opet uspije slaviti. “Iduća će utakmica biti ključna za nas, igramo s Fenerbahčeom doma. Naš domaći teren je kao ovdje, nije lako nas dobiti u Choletu. Učinit ćemo sve da ih dobijemo, iako je to velik klub s dubokim rosterom.”