Dva i pol dana nakon traumatičnog poraza od Choleta (71-84) na domaćem parketu, igrači Cibone morat će na vrlo teško gostovanje u Beograd kod pojačane Crvene zvezde. U momčadi Zvezde ove je sezone dosta novih igrača (Nikolić, Arnautović, Dragičević, Balaban, Drča, Mirković, Milošević, Kalinić, Majstorović).Većinom su to mladi igrači kojima nedostaje iskustva u važnim natjecanjima, tako da je Zvezda ove sezone još uvijek bez bodova u NLB-u. No gostovanje u Beogradu je uvijek neugodno, ali uz čvrstu obranu te bolji vanjski šut, ključna će biti igra Cibonine centarske linije. Pobjeda u gostima kod Zvezde bila bi najbolji lijek za porazom uzdrmane Vukove. Nadajmo se da će se do nedjelje oporaviti Marcus Johnson koji protiv Francuza nije igrao zbog ozljede pete.

Naš trener Zdravko Radulović tvrdi da nam ne odgovara termin utakmice (nedjelja točno u podne), ali je optimist pred susret s vječitim rivalom kojemu ove sezone ne cvjetaju ruže. “Unatoč ovom nizu poraza, stojim iza svoje momčadi. Radili smo dobro sve ovo vrijeme, unutar ekipe zadržali smo normalne odnose i u sljedećem razdoblju probat ću što je više moguće pomoći igračima da se oporave. Nadam se i vjerujem da ćemo već u Beogradu prekinuti seriju poraza”, tvrdi Radulović.

Pozicija organizatora igre zadaje mu glavobolje jer protivničke obrane sve se češće usredotočuju na Stipčevića, koji već dugi niz utakmica igra gotovo svih četrdeset minuta. “Velikih problema imamo u organizaciji igre, to me izluđuje u ovih 12 službenih utakmica. Karlo je protiv Choleta dobro reagirao pa sam ga možda mogao pustiti da više igra, ali do 35. minute susret je bio u egalu i ja sam mislio da mi Rok s obzirom na svoje iskustvo igranja ovakvih utakmica može više dati. Zadovoljan sam Vragovićem, odigrao je korektnu obranu, imao je i dvije asistencije od kojih jednu odličnu za Zubčića pod košem, to je odlično s obzirom da prvi put igra Euroligu.”

Iako je Cholet u neusporedivo boljoj poziciji od naše momčadi kad je riječ o borbi za prolazak u drugu fazu Eurolige, Radulović ne misli mahati bijelom zastavom dok se još šest kola ima odigrati. “Naše šanse nakon domaćeg poraza od 13 razlike protiv Choleta su minimalne, ali ja sam zadnji koji će se predati. Neću nikad reći da primjerice mi nemamo šanse dobiti njih u Francuskoj. Dok god postoje šanse, borit ćemo se. Puno će nam pomoći povratak dvojice ozlijeđenih igrača, Lalića očekujem brzo, već za desetak dana, dok Rozićev povratak nije realno očekivati prije nego prođe još mjesec dana.”