Košarkaški klub «Cibona»

Upravni odbor Kluba

Vezano za informacije o stanju u košarkaškom klubu «CIBONA», koje se plasiraju u medijima i istupe, te izjave pojedinaca, a osobito odgovornih ljudi dajemo slijedeće

P R I O P Ć E N J E

  1. Nepobitno je da je KK «CIBONA» hrvatski klub i klub grada Zagreba, koji je igrajući košarku, kao dvostruki Europski prvak i svjetski brend, pronosio i promovirao ime Grada svoga središta i mlade hrvatske Države.
  2. Također je nepobitno da je to jedini hrvatski i europski košarkaški klub koji se neprekinuto 20 godina natječe u Euro ligi, što je jedinstven slučaj.
  3. Permanentno natjecanje u Euroligi ima svoju cijenu, osobito za novonastalu državu kao što je Republika Hrvatska, koju je Klub morao platiti prije ili kasnije.
  4. Razapeta između cilja natjecanja i objektivnih mogućnosti plaćala je visoku cijenu uvjetovanu sve većim gubicima. Stoga je došla u velike financijske probleme koji ozbiljno prijete daljnjem opstanku.
  5. Gašenje i nestanak «Cibona» bi bio poraz za sve, za košarku, za šport, za grad Zagreb, za Hrvatsku, za ljude koji vole ovaj Klub, ovaj Grad i Hrvatsku. Jedino ne bi bio poraz za one koji ne vole Klub, a nažalost, ima i takovih, iako se žele zamaskirati ili na propasti «Cibona» ostvariti vlastite interese.
  6. U ovom trenutku CIBONA treba pomoć svih, a osobito onih koji imaju moć i mogu odlučiti da se Klub sanira. To je u prvom redu grad Zagreb čiji to i jeste Klub i gdje ovaj trofejni Klub ima središte. Može ako hoće. To Klub i svi istinski poklonici i očekuju. Stoga ovaj Klub, poziva Grad i njegove čelnike da poduzmu sve mjere , da mu pomognu i da ga saniraju, kako bi mogao nastaviti s natjecanjem.
  7. Moramo naglasiti da je ponašanje Grada i odgovornih u Gradu vrlo indikativno kada je u pitanju pomoć klubu i njegova sanacija. To ni u kojem slučaju nije stečaj.
  8. CIBONA je jedini Klub u  Hrvatskoj koji ima u vlasništvu nekretnine u vrijednosti stvorenog duga. I umjesto da se to ističe kao prednost, kao primjer drugima istupi čelnika Grada u medijima pokazuju da je to nedostatak. Ili je riječ o nečem drugom što se ne iznosi javno.
  9. Ovom prigodom izvješćujemo javnost i demantiramo sve izjave i napise koji osporavaju vlasništvo Kluba na nekretnine (lokalima), a osobito one koji upis prava vlasništva prikazuju, u najmanju ruku, kriminalnim radnjama ili falsifikatima. Košarkaški klub CIBONA ima svu pravovaljanu dokumentaciju za uknjižbu prava vlasništva i ona je pravni i stvarni vlasnik nekretnina (lokala).
  10. Još jednom pozivamo grad Zagreb, Grad svog središta na suradnju i da nam pruže pomoć u oporavku Kluba. Danas to traži KK Cibona, sutra će drugi Klub osobito u nerješenom sustavu financiranja profesionalnih športskih klubova, gdje se sudbina pojedinog Kluba, uglavnom veže za pojedinca ili pojedince koji imaju moć i utjecaj.
  11. I na kraju pozivamo sve simpatizere Kluba da nam pruže podršku i iskažu svoju ljubav prema Klubu, te dođu na utakmicu Eurolige  koja se igra u KC «Dražen Petrović» u četvrtak, 28.listopada 2010.godine u 18,30 sati protiv turskog kluba «Fenerbahce».

Također pozivamo i čelnike Republike Hrvatske i grada Zagreba.