Mario_Delas
Cibona je u petak dobila možda i najveće ovoljetno pojačanje. Splićanin Mario Delaš, kapetan mlade reprezentacije Hrvatske igrat će za Vukove sljedeće sezone!

“Izuzetno mi je drago što smo dogovorili dolazak Delaša, radi se o jako talentiranom igraču i to je na tragu onoga što sam najavljivao kad sam postao trener Cibone. Sve bliže smo cilju da imamo mladu, potentnu momčad sastavljenu od hrvatskih igrača, koji bi trebali postati nove zvijezde.” rekao je Zdravko Radulović.

Dolaskom Delaša Vukovi su kompletirali centarsku liniju u kojoj se nalaze tri 20-godišnjaka, suigrači iz mlade reprezentacije, te 26-godišnji Pašalić i dvije godine mlađi Lalić.

“Moramo imati pet visokih, to mora imati svaka euroligaška ekipa. A naša visoka linija je izuzetno potentna, dok nam Pašalić daje iskustvo. Delaš, Radošević i Zubčić igraju zajedno od malih nogu, sve smo radili planski. I drago mi je da će se Delaš i Zubčić tući za minute, to će obojicu učiniti boljima…”

Cibona traži još dva igrača u vanjskoj liniji, playmakera i igrača koji može puniti obje bekovske pozicije. Spominjala su se imena domaćih igrača, ali i stranaca, bez kojih Radulović teško može zamisliti novu sezonu:
“Treba nam jedan pravi igrač koji bi sve to vodio. Na tragu smo nekim igračima, intenzivno tražimo, ali ne žurimo. Prvo ćemo se kompletirati s hrvatskim igračima, pa po tome tražiti inozemno pojačanje. Neće biti kasno ako taj dođe i početkom rujna, mjesec dana prije starta sezone” zaključio je trener Zdravko Radulović.