Velika pobjeda Cibone! To je u najkraćoj varijanti opis večerašnje utakmice. Spomenimo da Cibosi nisu startali u euroligi s dvije pobjede već 12 godina.

Nikad manje koševa u četvrtini (6:10 nakon prvih 10 minuta), nikad kasniji bonus jedne momčadi… Cibona je uspjela utakmicu svesti na mali broj poena, čemu je pomogao i očajan šut domaćina za tri poena (0/12). Šut nije služio previše ni Vukove, ali je bilo dovoljno (22/51 iz igre). Peras je želio igru 5-na-5, želio je smanjiti kontre i pick and roll kod domaćina i sve je momčadi Cibone večeras uspjelo. Napad je išao Prkačina i Callowaya, Andrić je skakao pod koševima dok je Kus isključio najopasnijeg igrača domaćina Spencera.

Nikola Prkačin

Nikola Prkačin

Utakmicu je Cibona otvorila sa petorkom Calloway, Marshal, Kus, Homan i Andrić, i do poena se nije dolazilo lako niti na jednoj strani (samo 16 poena u prvih 10 minuta). Obrana i smireni napadi donijeli su na poluvremenu prednost Ciboni od čak 11 poena (18:29), od čega je Prka ubacio 13 poena uz 4 skoka i 2 dodavanja.

Domaći trener Jackson objasnio je svojoj momčadi kako zaustaviti Prkačina (udvajanjem), Batista je počeo ubacivati ali je Cibona nastavila kontrolirati skok, a Calloway je ubacivao za 10ak poena prednosti (8 prije ulaska u posljednju dionicu).

Kreće Euroliga!

Druga pobjeda Cibone!

I onda crna rupica: agresivna igra u obrani uzela je danak i bez kreative u napadu domaćini pritišću i dolaze do prednosti u posljednjoj minuti susreta. Ipak, Cibona sa dvije odlične obrane (Calloway i Kus) donose drugu pobjedu ciboni u ovogošnjoj Euroligi!

Calloway je ubacio 19 (6 skokova i 3 ukradene lopte), Prkačin 17 uz 4 skoka, dok je Andrić ulovio čak 10 lopti.

Ostali rezultate A skupine.