Cibona je sinoć u Trnskom došla i do 10. pobjede u NLB ligi svladavši domaćine, momčad Zagreba sa 87:91 (20:24, 27:25, 23:23, 17:19).

Zagreb je bolje otvorio utakmicu (prednost od 8:0, 11:6, 14:8), a onda je krenuo Davor Kus koji predvodi Ciboninu seriju 12:0 za +4 na malom odmoru. Cibona u 17. minuti ima +12 (44:32), ali Sesar iz slobodnjaka i tricom u zadnjim sekundama poluvremena, te Simon s dvicom spušta Cibonu na samo +2 na poluvremenu.

Kod 87:88 Kus ubacuje samo jedno slobodno bacanje, a domaćini preko Tomića pokušavaju povest, ali promašuje sa 2-3 metra. U protunapadu Cibone ne ubacuje, do lopte dolazi Simon kojemu Wright otima loptu i s dva ubačena slobodnjaka odvodi Cibonu do nova dva boda.

Zdravko Radulović, trener Zagreba: \”Čestitam Ciboni, oni je ipak kvalitetnija, ali u nedjelju je slavila isključivo zato što je iskusnija momčad. Mi pogodimo tricu a onda naivno primimo koš uz dodatno bacanje. Nisam zadovoljan igrom Alekseja Nešovića, jer u momčadi koju ja vodim play-maker mora igrati pametno i ne smije dozvoliti da mu drugi igrači zovu i organiziraju akciju. Imali smo čitav tjedan problema s ozljedama i samo smo dva treninga odradili pet na pet i to se vidilo na utakmici.\”

Dražen Anzulović, trener Cibone: \”Nisam zadovoljan igrom svoje momčadi. Igrali smo na refule. Ozbiljna momčad ne može raditi početničke pogreške kao što smo ih radili krajem druge četvrtine kada smo od +9 sa dvije protivnikove trice došli na +2 te na kraju utakmice, kada smo kod +5 primili opet dvije trice i sebe doveli u situaciju da izgubimo bodove. Waren ima problema s leđima i on bi nam svakako dobro došao, ali u dogovoru smatrao sam da je bolje da ga poštedim jer će mi trebati u važnoj utakmici protiv Rome u četvrtak.\”