Cibona u četvrtak igra utakmicu 7. kola Eurolige protiv talijanske Rome. Budući da Roma ima doma jedan poraz, ne treba sumnjati da će gosti htjeti isprat goak okus nakon poraza u prošlom kolu na domaćem parketu od Unicaje (65:71). Zula je na pressici najavio veliku borbu protiv neugodnih talijana:\”Nakon odlaska Ilievskog, Roma je promjenila koncepciju igre tako da su već pokazali novu igru u zadnjem krugu talijanskog prvenstva.. Njihov veliki plus je povratak Hawkinsa, a primjetio sam da su mnogi igrači promjenili pozicije u igri. Naš zadatak jest pobrinuti se za koncetraciju u igri te nametnuti svoj ritam. Oni su sposobni održati visok ritam tijekom 40 minuta a mi ćemo biti spremni odgovoriti na to. Pomoću naših navijača možemo pobijediti bilo koju momčad.\”

Na pressici je danas bilo i krilo Cibone, Brindley Wright:\”Za obje momčadi je takva situacija da mora pobijediti. Mi moramo nastaviti pobjeđivati kod kuće kako bi ostali u borbi za Top 16, a oni moraju pobijediti u Zagrebu kako bi ispravili svoje pogreške. Naša je zadaća popraviti igru u zadnjoj četvrtini ali nažalost nemamo mnogo vremena za trening i pripremu jer igramo mnogo utakmica. Naravno, još je ostalo mjesta za popravak u timu ali ja smatram kako možemo ostati neporaženi kod kuće.\”

Utakmica je na rasporedu u četvrtak s početkom u 18:15 sati. Imena sretnih dobitnika ćemo objaviti tijekom slijedećeg dana.