Cibona je u prvom susretu protiv Zadra ove sezone slavila s 80:70 (30:23, 21:24, 11:12, 18:11). Odlična partija Vedrana Morovića, koji je očito imao motiva protiv svog bivšeg kluba, donijela je prednost Ciboni od 28:19 već u 10. minuti. Iako smo očekivali povećanje porednosti do kraja sureta, već u 13. minuti gosti tricom Engislha dolaze do 30:30. U tom periodu, Cibona nije ubacila koš čak pune tri i pol minute. Prvo poluvrijeme se igralo otovreno i puno ubačaja izvan 6,25 ali u obrani nije valjalo ni kod Zadra ali ni kod Cibone.

Utakmica u egalu ili na stranicCibone je prekinuta kada je Morović otvorio seriju 14:2 (8 koševa u seriji), i dovodi svoj klub do nedostižne prednosti u 35. minuti. S dva bacanja Kusa Cibona odlazi na +13 i tu je sve bilo gotovo.

Iako je njegova momčad slavila, Anzulović nije bio prezadovoljan:\”Najvažnija je pobjeda, sve ostalo bilo je katastrofa. Nema to veze s onim što bi mi i kako trebali igrati. Osim Žuže i Warrena nitko me nije zadovoljio, niti Morović. Ovaj smo se puta s takovom lošom igrom uspjeli izvući, drugi puta nećemo. Treba drugačije igrati. Taktička disciplina bila nam je veliki problem, ništa nije valjalo. Ako su moji igrači pomislili nakon vodstva u prvoj četvrtini da je Zadar slab i da će ga lako dobiti onda je to mišljenje pogubno za nas.\”

S druge strane, Petar Popović morao je prvo odgovoriti hoće li i dalje ostati trener Zadra:\”Razgovarat ću s ljudima iz Uprave kada se vratimo. No, svi gledaju Zadar kao favorita, što je krivo. Ne vide da je nama otišlo pet igrača a došao samo English. Naravno da bi trebali igrati bolje, no čini mi se da u ovom trenutku izvlačimo maksimum. Nije bilo Lalića zbog ozljede, što je veliki problem, jer sam upozoravao još na početku da je opasno ući u sezonu samo sa tri centra.\”