Jučer je u Sarajevu počeo završni turnir GYL na kojem nastupa prvih osam momčadi iz regularnog dijela Lige. Zadar je sinoć poražen od Partizana, a trener Vanjak nije bio previše razočaran:\”Trener Zadra, Vlado Vanjak, nije bio previše razočaran: \”Došli smo u Sarajevo bez nekih ključnih igrača i bilo nam je teško parirati Partizanu, iako nas je vodio neki inat i želja, zbog činjenice da su nas proglasili za autsajdera, odnosno da su nas potcijenili. Ova ekipa ima kvalitet, koji je pokazala u prvih 30. minuta, ali na kraju nije imala snage za iznenađenje.\”

Cibona nastupa danas, s početkom u 16:30 protiv Hemofarma, a utakmica neće biti lagana, prije svega zbog kvalitete Hemofarma ali zbog ozljeda koje muče Cibose. Na put su krenuli jučer zrakoplovom, a Zula je dao kraktu najavu prije odlaska u Sarajevo:\”Ne idemo kalkulantski na Final Eight, želja nam je, vjerojatno kao i svakoj momčadi, igrati finale i osvojiti naslov najboljeg kluba regionalne lige. Favorita po meni nema izrazitih, iako mi se osobno najviše sviđa momčad Crvene zvezde, po širini i kvaliteti. No, i njima fali Antić, igraju bez Gurovića… Čeka ih domaćinska utakmica s Bosnom i šanse za prolaz u polufinale su im 50-50%. Goodyear liga je izjednačena kvalitetom i završnica će sigurno biti zanimljiva.\”

Spomenuo je ozljede koje muče Davisona i Skelina:\”Ono što me najviše muči u ovom trenutku je sastav moje momčadi. Bennett Davison neće nastupiti, a pod velikim su znakom pitanja Mate Skelin i Damir Markota. Cilj nam je odigrati što bolje protiv momčadi s kojom smo se ove sezone već dva puta sastali. Jednom smo uvjerljivo izgubili, u Vršcu sa 23 poena razlike, drugi ih puta u Zagrebu potukli sa 25 razlike. Hemofarm je odlična momčad, polufinale ULEB kupa dovoljno govori o njihovoj snazi i kvaliteti. Kažem, problem su nam ozlijeđeni centri, i tu s Vrščani u velikoj prednosti, stoga ćemo pokušati iskoristiti neke druge naše kvalitete koje ne bih sada želio otkrivati. Hemofarm vodi moj veliki sportski prijatelj iz mladih dana Luka Pavičević, s kojim sam stalno u kontaktu, no to neće značiti ništa za konačni ishod, prijateljstvo je jedno, a sportski rivalitet nešto sasvim drugo. Conley i Wright su udarna snaga Hemofarma, no tu ne treba zaboraviti niti domaće igrače poput Topića, Bolića, Vukosavljevića…?