Cibona je i treću utakmicu zaredom pobijedila, potpuno zasluženo. Sinoć su cibosi bili bolji od Geoplina s 84:82 (23:21, 22:17, 17:20, 22:24). Do pobjede su domaćini došli puno težće no što se očekivalo. Razlog tome je dobra forma gostiju, ali i činjenica da je Cibona prije manje od 48 sati odigrala težak euroligaški susret protiv Olympiacosa.

Zula je krenuo petorkom Penn, Rančić, Rozić, Davison i Andrić i do 5. minute momčadi su bili u egalu. U drugoj četvrtini Cibona je pokazala tko je stvarni gazda na terenu, pa je u 15. minuti, nakon zakucavanja Markote (asist Skelina) bilo + 13 (38:25). Gosti se ne prdaju i na odmor se odlazi pri rezultatu 45:38.

Na početku drugog poluvremena, gosti žele dostići Cibonu i u 23. minuti imaju samo -4 (51:47). Cibona opet uzvraća serijom 7:0, za vodstvo od 58:47. U posljednjoj četvrtini Geoplin preko Pašalića dolazi na 62:60, a u 33. minuti nakon polaganja Deviča izjednačava na 62:62. U prve tri minute posljednje četvrtine Cibona nije ubacila ni koša što je omogućilo gostima završnicu u egalu. Ipak, Baždarić ubacuje tricu, Skelin dvicu i opet je Cibona odmakla na 67:62. U posljednjoj minuti tricu ubacuje Klobučar za 79:78, zatim 38 sekundi prije kraja utakmice Pašalić ubacuje jedno od dva bacanja (nakon petog prekršaja Skelina) za 82:81.
Gosti love loptu u napadu, Markota blokira Dragiča a nakon toga radi prekršaj na Pašaliću koji opet ubacuje jedno od dva za 82:82. U posljednjem napadu Penn se sjurio prema košu i pogodio za 84:82.

Zaslužena ali i teška pobjeda Cibone, što je potvdio i Pipan, trener gostiju: \”Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi, mi smo imali na kraju šansu, ali su moji igrači odigrali suprotno dogovoru. Trebali smo napraviti brzi prekršaj i mi odlučivati o svojoj sudbini. Ali, nemam im što zamjeriti, to su ipak mladi igrači, koji se do sada nisu nalazili u takvoj situaciji.\”

Dražen Anuzlović je dodao: \”Većim dijelom utakmice sam zadovljan, jer sam znao kako igra Slovan, kolega Pipan izvlači stoposto iz te momčadi. Mi smo bili dosta prazni nakon Olympiakosa, ali su svi igrači imali želje i htijenja, kako nam se ne bi ponovila Vojvodina. Nažalost, bilo je stvari na koje ne možemo utjecati, ali to nam se već ponavlja cijelu sezonu. Slažem se s konstatacijom novinara, da je Skelin bio jedan od ključnih igrača ove pobjede.\”