Zdravstveno stanje hrvatskog košarkaškog reprezentativca Mateja Mamića znatno se popravilo i on bi sljedećeg tjedna mogao napustiti odjel intenzivne njege berlinske bolnice u kojoj se liječi više od dva tjedna, objavili su njemački liječnici na današnjoj konferenciji za novinare. Tešku ozljedu kralježnice, zbog koje je mogao ostati paraliziran, Mamić je zaradio 26. studenoga na utakmici njemačkog prvenstva.
\”Hvala vam što ste me prolasili hrvatskim hrabrim srcem, takve i slične poruke potpore znače mi život. Čini mi se kako napredujem, dobro radim i imam dovoljno snage da nastavim dalje. Želim zahvaliti svima i jako mi je drago što sam shvatio koliko su me neki ljudi voljeli.\” – kazao je Matej okupljenim novinarima.

Mamić je na današnju tiskovnu konferenciju, koja je održana u bolnici, došao hodajući, te je novinarima pokazao da može micati rukama:\”Pozdrav svima, osjećam se dobro\”, izjavio je Mamić, a potom je riječ preuzeo njegov liječnik dr. Walter Schaffartzik:\”Oporavak Mateja Mamića ide dobro i to nas ohrabruje\”, kazao je dr. Schaffartzik, dodavši kako je Mamić sam inzistirao da na tiskovnu konferenciju dođe hodajući. Na upit da li će Mamić biti u stanju nastaviti košarkašku karijeru, dr. Schaffartzik je rekao: \”Matej će moći normalno živjeti, a sve ostalo bio bi bonus\”.