Prve četiri utakmice u Podgorici, naša je repka uz pomoć odličnih navijača odradila uz 75% učinak. Pred izabranicima Nevena Spahije novi je cilj – četvrtfinalni dvoboj protiv Španjolaca.

Opterećenje je svakako manje jer nema pritiska koji je bio prisutan u utakmici protiv Bugara i posebno protiv Italije. Budući da su ispali aktualni prvaci (Litva), da nema glavnog favorita i domaćina ovog EP (SiCG) otvara se prilika za sve momčadi koje su među prvih 8, gdje se nalazi i Hrvatska.

S porastom tenzija krenule su raznorazne nekošarkaške igre koje je komentirao Neven Spahija:\”Nije mi jasno zašto domaćini to rade. Španjolci su u Beogradu od nedjelje, upoznali su se s Arenom, s tamošnjim ugođajem, a mi ćemo tek u petak ujutro, na šuterskom treningu, iskušati obruče. Ali, nije važno, to nam je samo još jedan dodatni motiv\”.

Što se tiče naše momčadi i večerašnje utakmice, Dalibor Bagarić je bio na ultrazvuku kojim je otkriveno da na preponi desne noge nema rupture, dok je desno oko Marija Kasuna sve je bolje. Naravno da nijedan od njih ni ne pomišlja propustiti četvrtfinalni susret u kojem bi, kako je Bagarić rekao, \”igrao i s jednom nogom\”. Večerašnje protivnike Spahija dobro poznaje:\”Španjolci su na EP-u samo u jednoj utakmici igrali dobro, ali su im tada na ruku išli nemoćni košarkaši Srbije i Crne Gore. Mi se iz utakmice u utakmicu dižemo, igramo sve bolje, a znamo i sve dobre i loše strane Španjolaca i ne mislimo zastati u četvrtfinalu\”.

Uoči obračuna sa Španjolskom, međutim, hrvatski košarkaši imaju jedan veliki minus na svom kontu. Preseljenjem iz Podgorice u Beograd, mjesto završnice Eurobasketa, došli su na neprijateljski teren. Doduše, hrvatski bi košarkaši mogli imati podršku u beogradskoj Areni, svoj dolazak u pet autobusa najavljuju Bad Blue Boysi, no teško je ovoga trenutka povjerovati u bilo kakav organizirani dolazak hrvatskih navijača. Nadamo se da će nas ipak demantirati.

Odigrani susreti 1/4 finala EP2005:
Grčka – Rusija 66:61 (6:13, 20:20, 18:7, 22:21)
Litva – Francuska 47:63 (6:14, 10:18, 20:12, 11:19)