Hrvatska momčad predvođena Nevenom Spahijom na klupi, te Popovićem i Kasunom na terenu odvela je našu repku među osam u Europi. Danas napad nije bio dobar, šut izvana nije bio kako smo očekivali, ali su centri pružili odličnu tekmu. Giriček je recimo ubacio samo 5, ali je Gira u obrani odigrao genijalno: skok, zatvaranje protivničkih igrača, jednako kao i Mamić ili bilo koji igrač koji je izašao na teren. A pod koševima druga priča: nadmoć u skokovima, ubacivanje laganih poena bilo Kasuna ili Vujčića ili Bagarića. Našu repku predvodio je Kasun s 20 koševa uz 7 skokova.

Slijedeći susret je u petak s početkom u 21:00 kada igramo protiv Španjolske.

HRVATSKA – ITALIJA 74:66 (16:19, 24:12, 15:21, 19:14)

Hrvatska
Kasun 20, Ukić, Popović 12, Vujčić 16, Prkačin 4, Žižić, Giriček 7, Planinić 6, Tomas, Mamić 6, Bagarić 3, Rančić

Italija
Calabria 14, Basile 9, Galanda 9, Soragna 2, Marconato 2, Pozzecco 14, Righetti, Mancinelli, Bulleri 2, Mordente, Chiacig 14, Gigli

Neven Spahija
Obavili smo 50 posto zacrtanog cilja koji već oprije poznat. A to je odlazak na Svjetsko prvenstvo. Pred nama su dvije meč lopte i nadam se da ćemo doći do onoga što smo odredili prije turnira. Ovu pobijedu smo ostvarili zahvaljujući fantastičnim navijačima te našom discipliniranom igrom. Ne želim nikoga isticati. Ovo je bila momčadska pobijeda u kojoj je dominirala naša obrana i skok.
Gubili smo manje lopti nego u prijašnjim utakmicama i to je ono što me zadovoljava. Htio bi čestitati Italiji na dobroj igri. Ova pobijeda je još draža ako se zna da je upravo Italija osvojila dvije medalje sa dva velika natjecanja (OI srebro, EP bronca).

Carlo Recalcati, izbornik Italije
Čestitke Hrvatskoj na prikazanoj igri. Pokazali su da su bolja momčad od nas. Oni su mlađi, jači i viši od nas tako da se jednostavno nismo mogli suprostaviti njihovoj igri. Probali smo nešto no nije nas išlo. Apsolutno su nas nadskakali i odigrali odličnu obrana. Postoje trenuci kad svom protivniku morate stvarno priznati da je bolji. Ovo je takav trenutak. Hrvatska je bolja od Italije.

Zoran Planinić
Nema previše vremena za slavlje. Okrećemo se odmah Španjolcima. Trebamo zaustaviti njihovu osovinu Calderona i Navarra. Iz utakmice u utakmicu nam raste samopouzdanje, tako da mislimo da možemo dobiti svakoga. Ono što je u ovoj utakmici bilo prevaga je momčadska igra, gdje su svi ginuli jedan za drugoga

Dalibor Bagarić
Teška utakmica u kojoj je pobijedila naša želja i momčadski duh. Ako bog da, otići ćemo daleko

Mario Kasun
Sretan sam zbog svoje dobre igre. Talijani su odigrali jako dobro, no ubili smo ih svojoj obranom. Nitko od nas nije heroj utakmice, nego je to cijela ekipa.

Giacomo Galanda
Hrvatska je iskoristila sve naše slabe točke koje smo pokazivali već na proteklim utakmicama. Kada su napravili razliku, više ih nismo mogli stići zahvaljujući njihovoj disciplinarnoj igri.