Košarkaši Hemofarma su u derbiju 10. kola GYL pobijedili Cibonu s 84:77 (19:19, 25:22, 29:23, 11:13)

Susret su otvorili Bogavac i Sesar: Bogavac je ubacio 10, a Sesar 11. Centar domaćina je zaustavio Žižića koji je već u 8. minuti zamijenjen Poljakom. U samoj završnici prvog poluvremena, koševima Rozića i Krstića, Cibona smanjuje zaostatak na dostižnih -3.

U prvom napadu drugog dijela Sesar tricom izjednačava, te se slijedećih 8 minuta igra koš na koš. Ipak serijom domaćina u zadnju dionicu se ulazi pri rezultatu 73:64. U prve četiri minute niti jedna ekipa nije ubacila ni koš, da bi Bakić tricom donio velikih +12 domaćinima, što Cibona nije mogla više stići.

Na pressici nakon susreta, Zula je čestitao Hemofarmu:“Sve čestitke Hemofarmu, zasluženo su pobijedili. Mi smo imali dosta problema, najviše sa iscrpljenošću od puta i sa ozljedama. To se odrazilo na manjak koncentracije u trećoj četvrtini kada je Hemofarm napravio devet razlike, što mi do kraja nismo uspijeli dostići.

Trener domaćina bio je zadovoljan:“Sada mogu reći ono što Sagadin rekao prije deset dana: u potpunosti smo iskoristili neigranje Vrankovića i Popovića i iscrpljenost od putovanja i pobiejdili Cibonu. Samo jednom je bilo izjednačeno, na kraju prve četvrtine. Ovo je dokaz koliko znače pojedini igrači, kao nama Topić i Hukić koji nisu igrali par utakmica. Imamo dobar raspored u nastavku, kod kuće igramo sa Slovanom i Splitom, gostujemo Šibenki i Širokom i nadam se da ćemo ostati u grupi momčadi koje se bore za završnicu GYL u Beogradu.