8000 navijača koji su dočekali Cibonu u prvom kolu EL, očekivali su predaju “malog” kluba i prije samog početka susreta, ali Zula i ekipa se nisu složili.

Cibona je utakmicu otvorila s 4:0, a prvu četvrtinu zaključila prednošću 18:9. Druga dionica bila je još bolja, Vukovi su trice gađali genijalnih 6/11, a u 18. minuti su imali ogromnih 37:17.

Ali, domaćini su ipak dočekali crnu minutu Cibone: Real se već do odmora približio na – 14, a treću su dionicu otvorili novom serijom i vrlo brzo smanjili zaostatak na osam razlike. Kriza Cibone je prošla i sve do 11 minuta prije kraja imao prednost koja je varirala između 10 i 15 koševa viška.
Tada je za samo 60 sekundi Krstić izgubio dvije lopte i zaradio namjernu osobnu, pa su domačini u posljednju četvrtinu ušli s malim minusom od 52:59. U posljednjih 10 minuta drama – Real je u 38. minuti prvi put izjednačio, a 25 sekundi prije kraja košem Sonka i poveo sa 69:68.
Anzulović je pozvao time-out, a nakon minute odmora susret su odlučila dva najbolja Cibonina košarkaša – Popović je asistirao, a Žižić položio za konačnih 69:70. U zadnjem napadu bijelih Bullock je pokušao očajničkom tricom donijeti slavlje domaćima, ali lopta nije ni dotaknula obruč…

Žiža je zabio 22 koša, Pop je imao osam asistencija, a vrlo zapažene role odigrali su i Branimir Longin, Josip Vranković te Andrej Štimac. Za Real Bullock 15 poena uz katastrofalan šut 4-17, Herreros 14, a naš Mario Stojić bez učinka za dvije minute na parketu.

U preostala dva susreta Cibonine A skupine talijanski Climamio je u Pireju dobio Olympiacos 76:71, poljski Prokom je iznenadio Partizana u Beogradu (64:66), a Efes Pilsen je u Istanbulu svladao madridski Estudiantes 81:72. Za šest dana (10. studenog) u 2. kolu gost Zagreba je Olympiacos.