U šestom kolu skupine A Eurolige Cibona VIP upisala je treći gostujući poraz, izgubivši u Rimu od Lottomatice – 80:72 (25:21, 12:13, 25:19, 18:19).

Niti u trećem susretu u gostima momčad Cibone VIP nije upisala pobjedu. Iako je Lottomatica trenutačno najslabija momčad u našoj skupini A, Cibosi nisu uspjeli doći do nova dva boda.

Opasna je činjenica što je Cibona izgubila na poznat način:Vukovi su poveli, potom su dozvolili talijanskim košarkašima da se razmašu, te su do kraja utakmice pokušavali dostići njihovu rezultatsku prednosti. Priliu koju smo imali, zbog nekoliko pogrešaka, nismo iskoristili.

Zula je susret otvorio petorkom Penn, Rimac, Poljak, Krasić i Golemac, koja je u početnim minutama došla do prednosti (5:3), ali ubrzo nakon toga domačini rade seriju 8:2 i odlaze na +četiri (11:7). Koševima Poljaka (pet uzastopnih poena) Cibona se primakla na minimalni zaostatak, ali nova ‘crna minuta’ omogućila je igračima Lottomatice odlazak na +7 (22:15). Cibona se opet vraća i koševima Rimca dolazi na -3 (22:19) na kraju prve četvrtine. U drugom dijelu prvi koe je postignut tek nakon tri i pol minute igre. Domaći su se košarkaši prvi snašli i došli do osam poena viška (31:23). Cibona se opet vraća tricom Sesara te košem uz faul Mancea (31:31). Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 37:34.

U nastavku Lottomatica održava do pet poena prednosti. Kod rezultata 49:47 Lottomatica je prvo odmaknula na 57:51, a ptom i na +9 (62:53). U zadnjem dijelu, Zula postavlja zonu koja počinje davati rezultate. Ali….. Ono što je domaćinima osiguralo dva boda je svakako gostujući skok. Tušek i ostali igrači talijanske momčadi bez problema su skupljali lopte ispod Ciboninog koša. Cibona se opet vraća i serijom 8:0 dolaze na 67:65.

Amerikanac Bennerman pogađa tricu, Rimac uzvraća. Talijana opet ubacuju, Kus slobodnim bacanjima dovodi Cibonu na na -2 (72:70, minutu prije kraja utakmice). U sljedećem napadu Cory Alexander ubacuje tricu za sirenom i Cibona više nije mogla.

Najbolji strijelac u Ciboni bio je Rimac s 15 poena, Penn je dodao 12, Golemac 10, Žižić upisao 7 poena uz 11 skokova. Kod Lottomatice prvo je ime bio Bennerman s 18 koševa.