Utakmicom naše reprezentacije iz Barcelone ’92 i današnje hrvatske ekipe obilježena je 10. godišnjica smrti Velikana Dražena Petrovića.
U prepunoj dvorani, pred 6000 Draženovih štovatelja Hrvatska’92 je s 100:96 (22:20, 27:29, 23:21, 28:26).

Iskustvo “starih” je bilo presudno za pobjedu a posjetitelji su mogli uživati u mnoštvu odličnih poteza. Ne smijemo zaboraviti djelo Dražena Petrović i kako je Rađa rekao “Ovo je veliki praznik i događaja za hrvatsku košarku. Sjajna prilika da još jednom odamo počast velikom Draženu, ali i još jednom zaigramo u sastavu koji je slavio u Barceloni”.

Igrači iz Barcelone su u trećoj četvrtini imali i 12 razlike, u posljednjoj dionici sa 11 razlike a tada su klinci počeli prijetiti. Ipak, momčad trenera aktualnog prvaka Hrvatske Pere Skansija ipak su na kraju slavili.”Gledatelji su mogli uživati i još jedno se zahvaliti Draženu Petroviću na svemu što je pružio hrvatskoj košarci,” komentirao je Damir Mulaomerović.

Pobjedničku momčad predvodili su Velimir Perasović (18), Dino Rađa (18), Žan Tabak (17), Vladan Alanović (12), Arijan Komazec (12) i Veljko Mršić (11), dok su u hrvatskoj vrsti najefikasniji bili Gordan Giriček (16), Damir Mulaomerović (14) i Andrija Žižić (13).

Pred samu utakmicu i za vrijeme nje na velikom video zidu vrtile su se Draženove akcije, a prvu loptu na utakmici, kao posebni gost podbacio je Goran Ivanišević:”Dražen je predvodio nezboravnu generaciju i bio je njezin veliki vođa. Igrač kakav se rađa jedno u 500 godina. Ponosan sam što sam bio njegov veliki prijatelj,”.

Današnju repku vodio je Ivica Burić jer je Neven Spahija, inače veliki Draženov prijatelj, vodio Krku iz Novog mesta u odlučujućoj petoj utakmici finala doigravanja protiv Union Olimpije.