NLB Liga

NLB Liga

Cibona je došla do velike i važne pobjede, slavivši protiv Zvezde u Beogradu sa 76:79 (30:22, 18:9, 15:26, 13:22).
U otvaranju utakmice Cibona je bila dobra i stabilna, ali pred kraj prvih 10 minuta pada i domaćini odlaze na odmor sa +8 (30:22). Drugu dionicu treba što prije zaboraviti: loša igra i u obrani i u napadu, slab skok u obrani, a uz to i odličan šut domaćina odveo je Cibonu na rub ponora: -17 na poluvremenu (58:31 za Zvezdu). U svlačionici je Peras “objasnio” igračima što im je činiti, kako se postaviti na terenu i podsjetio je igrače na nadimak koji nose, Vukovi. Prvenstveno kvalitetnom obranom i borbenom igrom došli su do izjednačenja, a kasnije i do 13. ovosezonske pobjede.

Alan AndersonNa samom kraju utakmice, presudili su Prkačin sa skokovima i polaganjem u zadnjim minutama te Alan Anderson koji je pri rezultatu 76:75 ubacio dva slobodna bacanja, a zatim je izvrsno dodao Andriću na lijevoj strani koji je zabio iz lijepog prodora za konačan rezultat. Za produžetak je Leroy Andre pokušao ubaciti tricu, ali srećom nije pogodio.

Za Cibonu je najviše zabio Anderson (22 koša, 9 skokova), Nikša Prkačin je dodao 13 uz isto tako 9 skokova, dok su Lukša Andrić i Robert Troha zabili po 12.  Za domaćine je Lawrence ubacio 16 koševa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BPeA8WXDSlw[/youtube]