rokstipcevic

Košarkaši Cibone u srijedu u 19:15h igraju četvrtfinalni susret Kupa Krešimira Ćosića. Nakon niza pobjeda u regionalnoj ligi (Široki, Cedevita i Olimpija), Vukovi gostuju kod Zaboka u Bedekovčini.

 

Momčad iz Zagorja trenutno je na šestom mjestu A1 lige košarkaša. U 11. kolu  Zabok je bio bolji od Dubrovnika 79:68 ostvarivši tako još jednu vrlo bitnu domaću pobjedu. Najbolji u redovima Zagoraca su Robert Lež, iskusni centar Ivan Perinčić te Igor Peklarić.

 

Podsjetimo, Zabok je četvrtfinale izborio uvjerljivo pobjedivši Alkara (92:65). Jednostavno su deklasirali, a na trenutke i posramili Sinjane. No nema sumnje da će se uoči dolaska Cibone u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića u bedekovčanskoj dvorani tražiti karta više.

 

Zadnji dvoboj ovih dviju momčadi u hrvatskom kupu također se dogodio u četvrtfinalu, među osam najboljih. Zabočani su se s Cibonom susreli 30. prosinca 2008., kada je Cibona slavila s uvjerljivih 92:63.

 

Prisjetimo se i prvenstvene utakmice iz prošle sezone, kada je u 2. kolu A1 lige za prvaka rezultat bio 66:84. Tada su pred prepunim tribinama u Bedekovčini Zabočani pokazali da mogu biti vrlo neugodni, no Cibona se uspjela sabrati. Nakon klimavog i pomalo neozbiljnog prvog poluvremena, Vukovi su u nastavku znatno podigli razinu igre i s 18 poena razlike osigurali pobjedu.

 

Nadjmo se da će Cibosi ozbiljno shvatiti ovaj susret te osigurati rutinsku pobjedu i izboriti završnicu kupa Hrvatske.

 

Autorica: Sonja Mihajlović